5 Recepten met bier om het weekend te vieren

Yes, het is weer weekend. De vrijmibo draait op volle toeren en jij hebt zin in die twee vrije daagjes per week. Veel te weinig natuurlijk. Om tijdens deze vervelende dagen toch nog een beetje te kunnen genieten, hebben wij 5 recepten met bier om het weekend te vieren. Proost of smakelijk? Boeie.

Recepten met bier

Soms wordt bier verward met een van de 7 wereldwonderen. Niet gek natuurlijk. Dit heerlijke gerstenat bestaat al duizenden jaren en wordt op steeds meer verschillende manieren genuttigd. Denk maar aan een adje schoen of adje vleermuis. Onder de studenten dan. Wil je het iets beschaafder houden, kan je dit vloeibare goud ook door het eten gooien.

Biersoep

Als voorgerecht starten we met een overheerlijke biersoep met gekarameliseerde ui. Dit soepje maak je met gewone pilsener of een ander biertje naar keuze. Lekker met vers stokbrood met kruidenboter om nog meer uit je bek te stinken. Een beetje kaas erover en voilà, serveren maar.

Varkenshaasje met biersausje

Een simpele Hollandse kost met een biertwist. Geen verkeerde keuze als het aan ons ligt. Voor dit gerecht gebruiken we bruin Corsendonk bier. Dit gerecht is niet al te lastig, dus een prima biergerechtje voor de keukenprinsesjes waarvoor een ei bakken nog te lastig is. Check hier het recept.

Vlaams stoofvlees

Als er iets is wat Belgen als de beste kunnen, is slechte wegen aanleggen. En bier brouwen. Want oh oh oh, Belgisch bier… Een van bekendste biergerechten is daarom ook een Vlaams stoofpotje. Voor deze stoofpot gebruiken we een trappisten dubbel bier. Het duurt wel een paar uur voor je gestoofde bierbrouwsel klaar is, dus houdt daar zeker rekening mee. Bak er nog wat (Belgische) frieten bij en je bent verzekerd van een heerlijke maaltijd.

Beef ‘n Guinness pie

De Ieren weten wel hoe ze bier moeten brouwen. Guinness bier is niet voor niets zo populair in Europa. Dit gerecht is als het waren een stoverij in een hartige taart. Houd je niet van Guinness? Pak dan een ander donker biertje. Dit gerecht duurt het langst om te maken. Heb je wel zin in een stevige kooksessie? Check dan het recept hier.

Bierbavarois met honing

Als kers op de biertaart mag een dessert niet ontbreken. Dit puddingtoetje maak je van het zalige La Chouffe bier. De bavarois duurt zo’n drie uur om te maken, dus is dit misschien een optie om tezamen met de voorgaande gerechten te maken. Bier door het eten is ideaal voor tijdens kerst. Mocht je schoonfamilie oersaai zijn bijvoorbeeld.

Reageer op artikel:
5 Recepten met bier om het weekend te vieren
Sluiten