Direct naar artikelinhoud
Lijn 54

‘Huntelaar hakt knoop door en stopt definitief als voetballer’

Er gebeurt veel rondom Ajax. Op Lijn 54 praat Het Parool je snel bij over de selectie, tribunes, blessures, jeugdspelers en oud-spelers. Tips? Mail redactie@parool.nl.

‘Huntelaar hakt knoop door en stopt definitief als voetballer’
Beeld Moker Ontwerp

Live

  1. Blog gesloten

    Dit artikel van Lijn 54 is afgesloten. Bekijk ons nieuwe blog voor al het nieuws rondom Ajax.

  2. Stekelenburg op tijd fit voor duel met Sporting

    Maarten Stekelenburg kan woensdagavond het doel van Ajax verdedigen tijdens de uitwedstrijd tegen Sporting Portugal in de Champions League. "Hij is fit en helemaal hersteld," zei trainer Erik ten Hag tijdens een persconferentie in Estádio José Alvalade van Lissabon.

    Stekelenburg ontbrak zaterdag nog in het uitduel met PEC Zwolle, net als Davy Klaassen die er ook tegen Sporting niet bij zal zijn. De middenvelder is met liesklachten teruggekeerd van het Nederlands elftal, tot grote onvrede van zijn coach Ten Hag.

    "Vorig jaar misten we Blind tegen Atalanta na een blessure die hij bij het Nederlands elftal heeft opgelopen," zei de trainer van Ajax. "En we misten Blind en Stekelenburg tegen AS Roma. Ik heb genoten van Klaassen bij Oranje. Hij was in die drie wedstrijden met Memphis Depay de uitblinker voor mij. Dat is heel goed voor het Nederlands voetbal. Maar Klaassen ging met een topconditie naar het EK en speelde daar niet. We moesten hem weer fit krijgen maar drie wedstrijden voor Oranje in korte tijd waren denk ik te veel voor hem."

    "We moeten er mee dealen," zei Ten Hag. "Daarom hebben we ook een brede selectie samengesteld. Maar ik mis met Klaassen en de geblesseerde Mohammed Kudus en zieke Zakaria Labyad nu drie spelers die als 'tien' kunnen voetballen.

    Het heeft er veel van weg dat Steven Berghuis tegen Sporting op de positie van Klaassen start. "We willen een overtalsituatie op het middenveld creëren en met hem kan dat goed," zei Ten Hag die niet wilde zeggen of Nicolás Tagliafico of Daley Blind als linksback begint.

    Maarten Stekelenburg tijdens een trainingssessie van Ajax in Estadio Jose Alvalade in Lissabon.Beeld ANP
  3. VI: 'Huntelaar hakt knoop door en stopt als voetballer'

    Een officieel statement is er nog niet, maar volgens Voetbal International heeft Klaas-Jan Huntelaar zijn laatste wedstrijd als profvoetballer gespeeld.  

    'Huntelaar nam afgelopen periode de tijd om voor zichzelf alles op een rijtje te zetten. Die tijd is officieel nog aan de gang, maar voor zichzelf heeft de voormalige spits de knoop doorgehakt. Hij keert niet meer terug als voetballer,' schrijft Freek Jansen, hoofdredacteur van het weekblad. 

    Daarmee lijkt in alle stilte een einde gekomen aan de loopbaan van de spits, die twee periodes voor Ajax uitkwam en in 136 officiële wedstrijden 105 keer wist te scoren voor de Amsterdammers

    De spits speelde daarnaast ook nog voor PSV, De Graafschap, AGOVV, SC Heerenveen, Real Madrid, AC Milan en Schalke 04. Hij speelde in totaal 662 wedstrijden als clubspeler en scoorde daarin 366 keer

    Twitter bericht wordt geladen...

  4. Aderlating voor Ajax: Davy Klaassen mist Champions League-duel met Sporting

    Ajax moet het zonder Davy Klaassen zien te stellen in de eerste groepswedstrijd van het nieuwe Champions League-seizoen. De Amsterdammers spelen woensdag om 21.00 uur de uitwedstrijd tegen Sporting Lissabon.

    Klaassen keerde afgelopen week geblesseerd terug van de interlandperiode met Oranje, waarin hij van grote waarde was voor het team van Louis van Gaal. De middenvelder van Ajax zorgde met zijn goal voor een punt tegen Noorwegen en tegen Turkije (6-1) was hij met een goal en een assist een van de uitblinkers. 

    Beeld ANP


  5. Jong Ajax wint in doelpuntrijk van NAC

    NAC Breda liep bij Jong Ajax tegen een forse nederlaag (6-3) aan. De ploeg van coach Edwin de Graaf kwam snel op voorsprong via Ralf Seuntjens, maar daarna ging het hard aan de andere kant. Binnen 25 minuten stond het liefst 4-1 voor de Amsterdammers door doelpunten van Danilo, Kenneth Taylor, Victor Jensen en Youri Baas. Ook na rust werd er volop gescoord: Youri Regeer en Max de Waal namens Ajax, Thom Haye en nogmaals Seuntjens voor NAC, dat nog maar één keer won dit seizoen.

  6. Bookmakers zien Ajax Champions League niet winnen

    Paris Saint-Germain is dit seizoen favoriet om de Champions League te winnen. Voor de bookmakers is het geen uitgemaakte zaak dat de komst van Lionel Messi een Europese hoofdprijs oplevert. Ze vervijfvoudigen de inzet bij een juiste gok. Manchester City betaalt net iets beter uit dan PSG. Titelverdediger Chelsea heeft een quote van 9 gekregen.

    Ajax geniet weinig vertrouwen van de bookmakers met een quote van ruim 70. De club uit Amsterdam heeft volgens de wedkantoren wel een goede kans om de achtste finales te halen, als tweede in de poule achter Borussia Dortmund.

    Ajax is ingedeeld bij Borussia Dortmund, Sporting Portugal en Besiktas. Erling Haaland, spits van Borussia Dortmund, heeft volgens de bookmakers de grootste kans om topscorer van de nieuwe editie van de koningsklasse van het Europese clubvoetbal te worden. Een geslaagde gok op de Noorse spits levert zesmaal de inzet op.

  7. Ajax is zonder te spelen al 45 miljoen euro rijker in CL

     Ajax is al voor de aftrap van de eerste groepswedstrijd van woensdag tegen Sporting Portugal zeker van zo'n 45 miljoen euro aan inkomsten uit de Champions League. De kampioen van Nederland ontvangt een startpremie van 15,64 miljoen euro. De inkomsten uit de zogenoemde coëfficiënten-ranking en marketingpoule bedragen naar schatting ook ruim 25 miljoen euro.

    Ajax kan de inkomsten uit de Champions League goed gebruiken na een seizoen met veel wedstrijden in een lege Johan Cruijff ArenA. De club uit Amsterdam mag met de huidige coronaregels zo'n 36.000 toeschouwers toelaten bij de thuiswedstrijden in de groepsfase tegen Besiktas, Borussia Dortmund en Sporting Portugal. Met zoveel fans op de tribune zal de recette van de drie thuisduels ruim 4 miljoen euro bedragen.

    Ajax verhoogt die inkomsten als het goed presteert in de Champions League. Een zege levert dit seizoen 2,8 miljoen euro op, een gelijkspel 930.000 euro. Deelname aan de achtste finales wordt met 9,6 miljoen euro beloond. Een plek in de kwartfinales is goed voor nog eens 10,6 miljoen euro. De vier halvefinalisten krijgen 12,5 miljoen euro, de twee finalisten 15,5 miljoen euro. De winnaar ontvangt 20 miljoen euro.

    De deelnemers aan de Champions League mogen dit seizoen ruim 2 miljard euro aan prijzengeld verdelen.

  8. Davy Klaassen mist mogelijk duel tegen PEC

    Ajax moet bij de hervatting van de competitie (zaterdagavond uit tegen PEC) mogelijk Davy Klaassen missen. De middenvelder, afgelopen dinsdag uitblinker bij Oranje, kampt met liesklachten. Woensdag hoopt de middenvelder er zeker bij te zijn als Ajax in Lissabon de eerste groepswedstrijd in de Champions League speelt tegen Sporting Portugal.

    Steven Berghuis zou tegen PEC de vervanger van Klaassen kunnen zijn als aanvallende middenvelder. In de laatste wedstrijd tegen Vitesse viel Berghuis in op die positie. De Braziliaan Antony speelde rechtsbuiten.

    De Argentijnen Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico zijn nog niet teruggekeerd van de interland tegen Bolivia, waarin beiden niet in actie kwamen. Ze misten vrijdagmiddag de laatste training van Ajax. Hun meespelen tegen PEC is twijfelachtig.

  9. ‘Oud-Ajacied Noa Lang bezocht voor straf deportatiekamp'

    Club Brugge-speler Noa Lang (22) heeft in het geheim een voormalig deportatiekamp uit de Tweede Wereldoorlog in Mechelen bezocht, Kazerne Dossin. Het bezoek was een alternatieve straf voor de oud-Ajaxspeler, opgelegd door de Disciplinaire Raad van de Belgische voetbalbond, schrijft Het Nieuwsblad

    Na het titelfeest van Club Brugge op 20 mei gingen er online beelden rond waarop Lang met supporters de woorden 'liever dood dan een Sporting-jood' meezong. Dit leidde tot verontwaardiging bij onder meer de joodse gemeenschap, politiek en Belgische voetbalinstanties. 

    De disciplinaire raad vond de teksten weliswaar kwetsend, maar is ook van mening dat er in de woorden van Lang geen racistisch oogmerk ligt. Daarom is als alternatieve straf een bezoek aan het deportatiekamp opgelegd, onder begeleiding van een gids. 

    Beeld BELGA
  10. 'Uefa staat uitfans weer toe in Europese competitie'

    Het lijkt erop dat de Uefa vanaf dit seizoen weer uitfans toelaat bij wedstrijden in de Europese competities. 

    De voetbalbond heeft zelf nog niks naar buiten gebracht, maar volgens berichten van Football Supporters Europa zijn de nationale bonden wel al op de hoogte gebracht. Voor Ajaxsupporters betekent de beslissing van de Uefa dat er afgereisd kan worden naar wedstrijden in Lissabon, Dortmund en Istanbul. 

    Twitter bericht wordt geladen...

  11. Ajax schrijft Onana in voor Champions League

    Ajax heeft André Onana ingeschreven voor de Champions League. De doelman staat op een lijst die bij de Uefa is ingeleverd.

    Onana mag vanaf zaterdag weer trainen, na een dopingschorsing. Over twee maanden mag hij ook weer wedstrijden spelen. De club heeft besloten dat Onana voorlopig zijn conditie op peil moet houden bij Jong Ajax.

    "We hebben besloten dat André gaat starten met keeperstraining en groepstraining bij Jong Ajax," liet directeur betaald voetbal Marc Overmars eerder deze week weten. "Wij zijn inmiddels verder gegaan zonder hem en hebben tijdens zijn schorsing twee keepers aangetrokken. Een ervaren en een talentvolle, die laatste met het oog op onze toekomst. De selectie is aan het seizoen begonnen en zit midden in een groepsproces."

    Overmars doelde op de komst van de keepers Remko Pasveer (37) en Jay Gorter (21). Maarten Stekelenburg is voorlopig de eerste doelman van Ajax, dat er niet in is geslaagd Onana langer aan zich te binden. De keeper uit Kameroen is aan het einde van het seizoen transfervrij, waardoor hij gratis kan vertrekken. Dat zou voor Ajax zuur zijn, ook omdat de club Onana heeft gesteund tijdens zijn dopingschorsing.

  12. AZ verslaat Ajax in oefenwedstrijd zonder internationals

    In een oefenwedstrijd zonder de uitgevlogen internationals heeft AZ met 2-1 gewonnen van Ajax. Mohamed Taabouni maakte enkele minuten voor tijd het winnende doelpunt op het trainingscomplex van AZ in Wijdewormer. Bij de Alkmaarse ploeg maakte Owen Wijndal zijn eerste speelminuten van dit seizoen.

    De linksback keerde na het EK met Oranje geblesseerd terug en miste de voorbereiding. Wijndal deed tegen Ajax alleen de eerste helft mee. Bij AZ stonden verder onder anderen Timo Letschert, Bruno Martins Indi, Fredrik Midtsjø, Dani de Wit en Jordy Clasie in de basis. Ajax trad aan met onder anderen Remko Pasveer, Noussair Mazraoui, Perr Schuurs, Zakaria Labyad en de Braziliaanse aanvallers Antony, Danilo en David Neres.

    Donny Warmerdam zette Ajax na ruim een uur spelen op voorsprong, maar Midtsjø trok de stand na een solo weer gelijk. De ingevallen Taabouni bezorgde de thuisploeg in de 83e minuut de winst.

    Landskampioen Ajax hervat de competitie na de interlandperiode volgende week zaterdag met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle, AZ ontvangt dan PSV.

  13. Doelman Gorter haakt met blessure af bij Jong Oranje

    Doelman Jay Gorter mist volgende week dinsdag de wedstrijd van Jong Oranje tegen Jong Moldavië. De Ajax-keeper heeft een blessure en keert terug naar Amsterdam om hiervan te herstellen, meldt de KNVB.

    Gorter (21) wordt vervangen door clubgenoot Calvin Raatsie. Voor Raatsie (19) is het net als voor Gorter de eerste keer dat hij bij de selectie van bondscoach Erwin van de Looi zit.

    Jong Oranje trapt tegen Jong Moldavië de EK-kwalificatiecyclus af. De wedstrijd begint om 18.45 uur in de Adelaarshorst in Deventer. In de EK-kwalificatiegroep van Jong Oranje zijn Zwitserland, Bulgarije, Wales en Gibraltar de andere tegenstanders.

  14. Ajax verhuurt Magallán aan Anderlecht

    Ajax en Anderlecht zijn akkoord over de verhuur van Lisandro Magallán aan de Belgische club. De Argentijn, die nog tot 2023 vastligt in Amsterdam, verhuist per direct voor de rest van het seizoen naar Anderlecht. De Belgen hebben ook een optie tot koop bedongen.

    De Amsterdammers namen Magallán in januari 2019 over van Boca Juniors. De Argentijnse verdediger debuteerde op 24 januari 2019 en speelde tot nu toe zes officiële wedstrijden voor Ajax. In het afgelopen seizoen werd de speler verhuurd aan het Italiaanse Crotone. Het seizoen daarvoor werd hij verhuurd aan Deportivo Alavés uit Spanje.


    Twitter bericht wordt geladen...

  15. Oud-Ajacied Kaj Sierhuis terug in eredivisie door verhuur aan Heracles

    Heracles Almelo huurt Kaj Sierhuis voor de rest van dit seizoen van het Franse Stade de Reims.

    Sierhuis doorliep de jeugdopleiding van Ajax en speelde drie duels in het eerste. Daarna kwam hij op huurbasis uit voor FC Groningen. De 23-jarige spits maakte in januari 2020 de overstap naar Stade de Reims, waar hij een contract heeft tot 2024.

    "Ik denk dat het een mooie match is," zegt Sierhuis. "Ik geloof erin dat je minuten moet maken om beter te worden en te groeien als speler. Dat hoop en denk ik hier bij Heracles Almelo te kunnen doen. De manier van voetballen past bij me en het gevoel bij de club is goed."

    Technisch directeur Tim Gilissen is blij dat Heracles Sierhuis kan toevoegen aan de selectie. "Zowel qua persoon als qua voetballer past hij goed bij onze club."

    Beeld BELGA
  16. 'Ajax rond met West Ham United over transfersom Nicolas Tagliafico'

    Ajax en het Engelse West Ham United hebben mondeling overeenstemming bereikt over een transfer van Nicolas Tagliafico, meldt de Telegraaf. De 28-jarige verdediger kan Ajax naar verluidt zo’n twaalf miljoen euro opleveren. 

    De overgang van de Argentijnse international is echter nog geen uitgemaakte zaak, omdat Tagliafico zelf nog tot een akkoord moet komen met de club uit de Premier League. Ook meldt het Engelse The Athletic maandagavond dat West Ham United de Ajacied helemaal niet wil binnenhalen.

    Beeld ANP
  17. Verdediger Magallán op weg naar Anderlecht

    Lisandro Magallán is op weg naar RSC Anderlecht. De Belgische topclub wil de 27-jarige verdediger van Ajax huren, met een optie tot koop.

    De huurtransfer is zo goed als rond, meldt zaakwaarnemer Bas Schothorst van Essel Sports Management aan Ajax Showtime. De Argentijn ondergaat volgens Schothorst maandagochtend een medische keuring en zou daarna tekenen. Bij Ajax heeft hij nog een contract tot medio 2023.

    Magallán kwam begin 2019 voor 9 miljoen euro naar Amsterdam. Daarmee is hij de op een na duurste verdediger die Ajax ooit kocht. Alleen Daley Blind was met 17 miljoen euro duurder.

    Zijn avontuur in Amsterdam is geen onverdeeld succes gebleken. Hij werd de afgelopen seizoenen verhuurd aan het Spaanse Deportivo Alavés en daarna aan het Italiaanse FC Crotone. Ook dit seizoen had hij bij Ajax weinig zicht op speelminuten. 

  18. Ajax rekent op vertrek Neres en Onana

    Ajax verwacht dat David Neres en André Onana de komende dagen nog vertrekken bij Ajax. "De kans is klein dat Neres er volgende week nog is," zei directeur voetbalzaken Marc Overmars voor de winst op Vitesse (5-0). "Ik verwacht dat Onana nog weggaat," zei trainer Erik ten Hag.

    Ajax versterkte zich deze zomer met de vleugelaanvallers Steven Berghuis en Mohamed Daramy. Tegen Vitesse startten zondag Dusan Tadic en Antony op de flanken. "Wat dat betreft zou het een goede zaak zijn als er op die positie nog wat gaat gebeuren," doelde Overmars op een vertrek van Neres. Nicolás Tagliafico mag ook vertrekken bij Ajax. "We hebben met hem afspraken gemaakt die we na moeten komen," zei Overmars. 

    Onana mag vanaf 4 september weer trainen, na een dopingschorsing. Vanaf november mag hij ook weer wedstrijden spelen. Ten Hag wilde nog niet zeggen of Onana volgende week weer bij Ajax gaat trainen als zijn transfer niet doorgaat. "Dat zien we dan wel weer, maar ik weet wat er speelt. Hij gaat nog wel denk ik."

    Ten Hag verwacht dat Mohamed Daramy de laatste aankoop van Ajax van deze transferperiode is. "Maar je weet het met Overmars maar nooit," lachte hij. "Misschien geeft hij de trainer nog wel een cadeau."

  19. Labyad blijft langer bij Ajax

    Zakaria Labyad gaat voor een langer verblijf bij Ajax. De aanvallende middenvelder besluit interesse van buitenlandse clubs naast zich neer te leggen. Clubs uit Portugal, België, Italië en het Midden-Oosten wilden de 28-jarige Ajacied contracteren.

    Labyad heeft nog een contract voor één seizoen. In de 53 duels die de voetballer tot nu toe bij Ajax speelde, wist hij dertien keer te scoren en tien assists te geven. 

  20. Ekkelenkamp op weg naar Bundesliga

    Jurgen Ekkelenkamp vervolgt zijn loopbaan waarschijnlijk in de Bundesliga. Hertha BSC nadert met Ajax namelijk een akkoord over een transfersom voor de 21-jarige middenvelder.

    Hertha is één van de buitenlandse clubs die Ekkelenkamp al geruime tijd op de korrel heeft. De Duitse club maakte de voorbije dagen ook goede stappen in de onderhandelingen met Ajax. Een miljoenendeal lijkt aanstaande, waarna Ekkelenkamp persoonlijk nog tot overeenstemming moet komen. De verwachting is dat de speler deze week, voor het verstrijken van de transferperiode, nog zijn krabbel zet onder een meerjarige verbintenis in Berlijn.

  21. Ajax biedt op Deense aanvaller van FC Kopenhagen

    Ajax wil zich komende week met aanvaller Mohammed Daramy van FC Kopenhagen versterken. De Deense club heeft zondag bevestigd dat het een bod voor de 19-jarige vleugelaanvaller heeft ontvangen.

    Daramy heeft FC Kopenhagen laten weten dat hij niet naar Club Brugge wil overstappen. Daarom heeft de Deense club de onderhandelingen met de Belgische club beëindigd. Volgens Deense media heeft Ajax een bedrag tussen 12 en 14 miljoen over voor Daramy.

    Trainer Erik ten Hag wilde zondag niets bevestigen. "Wij melden altijd iets als er iets te melden is," zei hij na de wedstrijd tegen FC Twente die in een 1-1 gelijkspel eindigde. "Nu hebben we niets te melden."

    Ajax is al de hele zomer op zoek naar een vleugelaanvaller. De kampioen greep op het laatste moment naast Kamaldeen Sulemana, die voor Stade Rennes koos. Steven Bergwijn bleek niet haalbaar. De aanvaller kreeg de afgelopen weken veel speeltijd bij Tottenham Hotspur.

    Beeld NurPhoto via Getty Images
  22. Derde Ajax-clubtenue is een ode aan 'Three Little Birds'

    Vrijdag presenteren Ajax en sportmerk Adidas een derde clubtenue. Naast het retro thuistenue en het blauwzwarte uittenue heeft de club nu ook een shirt in de reggaekleuren rood, geel, groen en zwart. Het derde tenue geldt als tweede tenue bij Europese wedstrijden. 

    Het shirt is een verwijzing naar het lied 'Three Little Birds' van reggaelegende Bob Marley. De verwijzing zit hem naast de kleuren ook in de details: net onder de kraag staan drie vogeltjes afgebeeld. 

    Naast een shirt bestaat het tenue ook uit een short en kousen. Op de kousen staan de drie Amsterdamse Andreaskruizen.

    Er wordt ook een collectie gemaakt met een trainingspak en zogenoemde 'sambaschoenen' met de drie reggaekleuren, de drie vogeltjes op de hiel en het clublogo op de punt. 

    Ajaxsupporters zetten het lied voor het eerst in tijdens de wedstrijd Cardiff City FC-Ajax in 2008. Volgens Ajax staat het lied voor 'hoop' en kan het op elk moment van de wedstrijd worden gezongen. 

    De dochter van Bob Marley is geroerd door het nieuwe tenue. "Voetbal was alles voor mijn vader. Om met zijn woorden te spreken: voetbal is vrijheid," reageerde Cedella Marley. 

    Twitter bericht wordt geladen...

  23. Clubman Martin Wiggemansen overleden

    Oud-speler en jeugdtrainer Martin Wiggemansen is op 64-jarige leeftijd overleden. Dat maakte Ajax donderdagavond bekend. 

    Wiggemansen werd door Ajax-bestuurders Ton Harmsen en Arie van Eijden van FC Amsterdam naar het eerste elftal gehaald en begon in 1980 bij de club als linksbuiten. Hij begon goed: in zijn eerste wedstrijd scoorde hij tegen Roda JC. Toch kon hij de concurrentiestrijd met de Deense aanvaller Jesper Olsen niet winnen. Hij speelde in totaal 24 duels. Na zijn tijd bij Ajax speelde hij tot 1986 nog bij het Zwitserse FC Lugano en PEC Zwolle. 

    In de loop der jaren had Wiggemansen meerdere rollen bij Ajax. Volgens de club betekende de oud-voetballer vooral als jeugdleider van de Toekomst zeer veel. Op de Ajax-site herinnert de club hem als een 'clubman pur sang'. Als pupil van de iconische assistent-trainer Bobby Haarms wist hij het verschil te maken bij de jeugdelftallen. Op De Toekomst trainde hij onder meer de E2, de D1 en de C1. 

  24. Mazraoui hoopt dat hij eindelijk verlost blijft van blessureleed

    Met een assist op de openingstreffer van Sébastien Haller en een vallende kopbal als Beb Bakhuys in zijn beste tijden gaf Noussair Mazraoui het startsein voor een vliegende competitiestart van Ajax. "Dit is de Nous," zei de 23-jarige rechtsback na een ruime zege op NEC (5-0). "Zo moet het zijn."

    "Ik voel me weer goed," stelde Mazraoui. "Ik maak mijn acties en ben hongerig. Ik ben er weer klaar voor en heb alle pech aan de kant gezet. Het verleden is het verleden. Ik moet verder en wil graag door. Niet meer achterom kijken maar weer verder."

    De afgelopen seizoenen viel hij van de ene in de andere blessure. Dan speelde zijn lies weer op, daarna weigerde zijn enkels en knieën. Het voorbije voetbaljaar stond hij maanden aan de kant met een oogblessure. "Ik blijf er bij dat die blessures vooral met pech te maken hadden," vertelt hij. "Maar door beter als een prof te leven, kan je ze misschien een beetje voorkomen. Ik ben wat meer krachttrainingen gaan doen. Ik let meer op mijn eten en slaap. Ik doe graag iets extra's, want ik ben klaar met die blessures."

    "Noussair is zo talentvol," zei trainer Erik ten Hag. "Daar ligt het echt niet aan. Maar je bent niet twee keer negentig minuten in de week tijdens de wedstrijden prof. Er komt veel meer bij kijken. Hij moest ook zijn levensstijl veranderen. Neem nou zo'n Cristiano Ronaldo. Dat is een mooi voorbeeld. Die houdt het niet voor niets al zo lang vol."

    Als het aan Ten Hag ligt, dan zet Mazraoui snel zijn handtekening onder een nieuw contract. "En ik weet dat Marc Overmars er ook zo in staat," zei hij over de directeur betaald spelerszaken van Ajax. "Ik wil ook echt bij Ajax blijven," verklaarde Mazraoui die nu nog een verbintenis heeft die aan het einde van dit seizoen afloopt. "Dat zei ik een paar weken geleden al en dat is nog steeds zo. Maar er is nog niets te melden, er staat nog niets zwart op wit."

  25. Ajax contracteert jonge doelman Sten Kremers

    Ajax heeft Sten Kremers gecontracteerd. De doelman tekent een overeenkomst voor drie seizoenen. Het is het eerste contract voor de 17-jarige doelman. 

    Kremers speelt in de jeugdopleiding van Ajax sinds de zomer van 2020, toen hij overkwam van De Graafschap. Komend seizoen komt hij uit voor Ajax O18.

  26. 'Rust zacht'

    In de Johan Cruijff ArenA hangt woensdagavond tijdens het duel met Leeds United een spandoek voor de broers Noah en Isay Gesser. De twee kwamen vorige week om het leven bij een auto-ongeluk. De jongste, Noah, speelde in de jeugd van Ajax en zou na de zomer in Ajax Onder 17 starten. 

    Twitter bericht wordt geladen...

  27. Aanvaller Rasmussen langer bij Ajax

    Aanvaller Christian Rasmussen heeft zijn contract bij Ajax verlengd. De 18-jarige Deen tekende in Amsterdam bij tot medio 2024.

    Rasmussen kwam in de zomer van 2019 over van FC Nordsjaelland, waar hij de jeugdopleiding doorliep. Hij debuteerde in augustus vorig jaar bij Jong Ajax. Sindsdien speelde de Deens jeugdinternational zestien wedstrijden voor het Amsterdamse beloftenteam.

  28. Verdediger Ricardo van Rhijn traint mee bij Jong Ajax

    Verdediger Ricardo van Rhijn (30) traint voorlopig mee bij Jong Ajax. De achtvoudige international houdt bij zijn vroegere club zijn conditie op peil en hoopt op een nieuwe uitdaging.

    Van Rhijn kwam in het afgelopen seizoen uit voor FC Emmen, dat uit de Eredivisie degradeerde. Hij staat er naar eigen zeggen fysiek goed voor. "Ik heb de afgelopen weken voor mezelf getraind en ben zo fit gebleven. Nu is het tijd om weer in een groep mee te gaan, met andere spelvormen. Ik was zeer welkom om bij Jong Ajax mijn conditie op peil te houden. Ik kon de route nog bijna met mijn ogen dicht rijden. De club is een hele lange tijd mijn thuis geweest en zo voelt het nog steeds een beetje."

    Van Rhijn speelde tussen 2011 en 2016 voor Ajax. Daarna kwam hij uit voor Club Brugge, AZ en sc Heerenveen.

    Beeld Hollandse Hoogte / ANP
  29. Sean Klaiber verlaat trainingskamp Ajax met gescheurde kruisband

    Sean Klaiber heeft het trainingskamp van Ajax in Oostenrijk verlaten. De rechtsback, die vorig seizoen in vijftien competitieduels in actie kwam, heeft een blessure aan zijn linkerknie opgelopen. Onderzoek heeft nu uitgewezen dat zijn voorste kruisband is gescheurd. De hersteltijd daarvoor is normaal gesproken tussen de negen en twaalf maanden.

    'Gisteren het trainingskamp beëindigd met een gescheurde voorste kruisband. Het seizoen zal anders verlopen dan dat ik voor ogen had,' schrijft de verdediger op Instagram. Ook bedankt hij zijn volgers voor alle steun die hij ontvangen heeft.

    Ajax sluit het trainingskamp zaterdag af met een oefenwedstrijd tegen RB Leipzig. Volgende week woensdag speelt het elftal van Erik ten Hag in de Johan Cruijff Arena nog een vriendschappelijk tegen Leeds United. Drie dagen later volgt de ontmoeting met PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal, ook in Amsterdam.

  30. Jurgen Ekkelenkamp staat na acht jaar voor vertrek bij Ajax

    Jurgen Ekkelenkamp (21) is bezig aan zijn laatste weken in het shirt van Ajax. Directeur Marc Overmars verwacht dat de middenvelder, die ook afgelopen seizoen vooral als reserve fungeerde, op korte termijn wordt verkocht. "Je kunt het hem niet aandoen om nog een volledig seizoen in die rol door te brengen."

    Overmars laat tijdens het trainingskamp van Ajax in het Oostenrijkse Bramberg weten dat Ekkelenkamp vooral door concurrentie naar de uitgang wordt gedreven. "Ons middenveld is overvol. Aan een vertrek van Jurgen gaan we dan ook meewerken. Hij staat nog een jaar onder contract en mag verlengen, maar wat kun je die jongen bieden? In de denkwijze van Ajax moet je zo’n prima speler misschien wel behouden, want hij is sterk en volwassen geworden en gaat nog helpen in wedstrijden. Alleen voetballenderwijs kun je het hem niet aandoen om nog een volledig seizoen in die rol door te brengen."

    Met die rol doelt Overmars op de reserverol. Ekkelenkamp besloot een jaar geleden, toen onder meer Club Brugge concrete belangstelling had, bij Ajax voor zijn kansen te gaan. Aan het eind van het seizoen vond de jeugdinternational zich, achter onder meer Edson Álvarez, Ryan Gravenberch, Davy Klaassen en Mohammed Kudus, echter opnieuw terug op de bank. Daarop gingen club en speler in gesprek, waarbij verschillende opties werden besproken. Ekkelenkamp kon verlengen om vervolgens te blijven of om verhuurd te worden, maar een definitief afscheid is volgens Overmars inmiddels aanstaande.

    Hertha BSC is één van de clubs die zich recent bij Ajax meldde. Ook vanuit België en Italië is concrete belangstelling voor Ekkelenkamp. Een handvol eredivisieclubs die de voorbije maanden informeerde, grijpt dus naar alle waarschijnlijkheid naast de middenvelder die sinds 2013 actief is bij Ajax en ruim twee jaar geleden tegen Juventus debuteerde in de kwartfinale van de Champions League.

  31. Ajax heeft Antony voorlopig niet terug

    Antony sluit voorlopig nog niet aan bij Ajax. De aanvaller heeft zich met Brazilië geplaatst voor de kwartfinales van het olympisch voetbaltoernooi.

    Brazilië was in het derde en laatste groepsduel te sterk voor Saoedi-Arabië (3-1). Aanvaller Richarlison scoorde tweemaal. Antony werd in de rust gewisseld. De finale van het olympisch voetbaltoernooi staat voor 7 augustus op het programma. Ajax strijdt die dag met PSV om winst van de Johan Cruijff Schaal.

    Ajax heeft met David Neres en Steven Berghuis twee alternatieven voor de positie rechts voorin.

  32. Ajax presenteert Steven Berghuis: ‘Dappere strijders maken dappere keuzes’

    Ajax heeft Steven Berghuis maandag officieel gepresenteerd. De 29-jarige aanvaller heeft zijn medische keuring succesvol doorstaan en heeft zijn contract tot medio 2025 ondertekend. Hij gaat spelen met rugnummer 23.

    "Steven, dappere strijders maken dappere keuzes. Namens heel Ajax: welkom in je nieuwe thuis," heet Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax, Berghuis welkom in de video die Ajax deelt.

    Feyenoord nam dit weekend afstand van de bedreigingen aan het adres van Steven Berghuis. De Rotterdamse club kwam op sociale media met een kort statement naar aanleiding van een 'walgelijk' spandoek dat was gericht aan de aanvaller. Een woordvoerder van Ajax liet weten eerst de afronding van de transfer af te wachten voordat er werd gekeken of en hoe dit zou worden aangepakt.

    “Ik ben 29 jaar en het was bekend dat ik graag nog een stap wilde maken," zei Berghuis eerder zelf al over de transfer. "Belangrijk daarbij is dat ik mezelf sportief verder wil ontwikkelen. Bij het maken van de keuze voor mijn nieuwe club was ik naast mijn ontwikkeling als voetballer erg op zoek naar de combinatie van spelen om prijzen, spelen in de Champions League en in beeld blijven bij Oranje. Bij Ajax denk ik dat dit allemaal samenvalt.”

    Twitter bericht wordt geladen...

  33. Officieel: Scherpen verruilt Ajax voor de Premier League

    Doelman Kjell Scherpen is officieel geen Ajacied meer. Ajax maakte vrijdagavond door middel van een bericht op Twitter bekend dat de 23-jarige doelman verkocht is aan Brighton & Hove Albion. Hier staat Scherpen op 24 juli de wedstrijd te wachten tegen het Schotse Rangers. 

    "We zijn verheugd om Kjell bij de club te verwelkomen. Hij is een speler die we al een tijdje volgen en we zien hem als een speler met veel van de juiste eigenschappen. Naast zijn grootte is hij iemand waarvan we denken dat hij heel hard zal werken om alle aspecten van zijn spel te verbeteren als hij gewend raakt aan het Engelse voetbal. We kijken ernaar uit om met hem samen te werken," zo laat Brighton-coach Graham Potter weten.

    2021-04-04 17:12:05 HEERENVEEN - (l-r) Ajax goalkeeper Kjell Scherpen, Ryan Gravenberch of Ajax tijdens de Nederlandse Eredivisie wedstrijd tussen sc Heerenveen en Ajax in het Abe Lenstra Stadion op 04 april 2021 in Heerenveen, Nederland. ANP OLAF KRAAKBeeld ANP


  34. Ajax verlengt contract Dusan Tadic

    Ajax verlengt het contract met aanvoerder Dusan Tadic (32). Momenteel loopt het tot de zomer van 2023 als speler en tot de zomer van 2026 als (jeugd)trainer, maar dit contract wordt opengebroken en verlengd tot 2024 en 2027.

    'He's going nowhere,' tweet Ajax om het nieuws bekend te maken. Vorige maand liet AC Milan weten dat de Italiaanse club Tadic wilde inlijven, maar Marc Overmars, directeur voetbalzaken bij Ajax, gaf aan dat de aanvoerder niet te koop was. Ook Tadic bevestigde dat hij niet van plan was om te vertrekken. De aanvoerder is vrijdag duidelijk op het Twitteraccount van Ajax. "Hi fans, we know which club is mooiste van allemaal," zegt hij in een video.

    "Het is geen geheim dat Dusan een zeer belangrijke rol speelt voor het team, zowel binnen als buiten de lijnen is hij een echte leider," laat Overmars over de deal weten. "Het is daarom prachtig dat we hem langer aan de club kunnen verbinden. Dusan is topfit en zal de komende jaren nog van grote waarde zijn voor Ajax."

    Twitter bericht wordt geladen...

    Twitter bericht wordt geladen...

  35. Ajax zet streep door deal met Kamaldeen Sulemana

    Hoewel de Ghanese aanvaller Kamaldeen Sulemana eerder deze week nog zijn jawoord gaf aan Ajax, trekt de club nu toch de stekker uit de deal. Dat meldde VI donderdagavondDirecteur voetbalzaken Marc Overmars probeerde de 19-jarige speler al maanden in te lijven, maar toen Sulemana opnieuw om bedenktijd vroeg, hoefde het voor Ajax niet meer.

    De aanvaller van het Deense Nordsjælland kreeg onlangs een rondleiding in de Johan Cruijff ArenA, maar hij stond ook in de belangstelling van Manchester United en Stade Rennes. Volgens VI twijfelde Sulemana deze week of de Franse club toch geen betere optie was, omdat hij daar meer perspectief zag door de grote concurrentie bij Ajax. Hij zou inmiddels dan ook op weg zijn naar Frankrijk.

    Beeld Pro Shots / Paul Meima
  36. Oude logo voor één seizoen terug op shirt van Ajax

    Ajax speelt komend seizoen de thuiswedstrijden met het oude logo van de club op het shirt. De Amsterdamse club doet dat om de fans te bedanken voor de steun in het voorbije seizoen, waarin fans vanwege het coronavirus niet welkom waren.

    Supporters van Ajax hadden een groot doek in het stadion gelegd, met daarop groot het oude logo. "In wat na zo’n onwerkelijk seizoen een passend eerbetoon aan fans is, zal dit historische logo tijdens seizoen 2021/2022 eenmalig op het thuistenue te zien zijn", meldt Ajax. Fans demonstreerden in voorgaande jaren om het oude logo terug te krijgen op het shirt. 

    Ook de namen van de spelers worden niet, net als vroeger, op de shirts afgedrukt. Alleen het rugnummer is op de achterkant te zien tijdens thuiswedstrijden van Ajax in de Eredivisie. In Europese wedstrijden staan de namen van de spelers er wel op, dat moet van de UEFA.

    Op de plek waar het oude logo is geplaatst, staan normaal gesproken de drie kampioenssterren van Ajax. Die worden op het thuisshirt verplaatst naar de nek. "Naast het historische logo is ook eenmalig de kleur rood aangepast en de rode baan smaller gemaakt, om de directe verwijzing naar shirts uit het verleden van Ajax te voltooien. Net als bij sommige eerdere shirts, is het Ajax-logo deels op de rode baan en deels op de witte baan geplaatst", aldus Ajax.

    Twitter bericht wordt geladen...

    Twitter bericht wordt geladen...

  37. Blessure houdt Brobbey aan de kant bij nieuwe club RB Leipzig

    Brian Brobbey is nog steeds niet volledig hersteld van de hamstringblessure die hij kort voor de knock-outfase van het EK voor spelers onder 21 jaar opliep. Zonder Brobbey, die in de voorbereiding een scheurtje in de hamstring opliep, bleef Jong Oranje steken in de halve finales van dat EK.

    De 19-jarige aanvaller van de Duitse club RB Leipzig volgt deze week nog hersteltrainingen in aanloop naar het nieuwe seizoen in de Bundesliga. Leipzig hoopt dat Brobbey volgende week met de selectie kan gaan meetrainen.

    Brobbey kwam deze zomer transfervrij over van Ajax. In Amsterdam wilde de spits zijn aflopende contract niet verlengen. Hij zette in maart zijn handtekening onder een lucratief, vierjarig contract bij RB Leipzig. Trainer Julian Nagelsmann stapte daarna over naar Bayern München.

    Beeld ANP
  38. Mitchel Bakker van PSG naar Bayer Leverkusen

    Oud-Ajacied en Jong Oranje-speler Mitchel Bakker (21) verhuist van Paris Saint-Germain naar Bayer Leverkusen. De linksback tekent maandag een contract voor vijf jaar in Duitsland. Bakker had in Parijs nog een contract tot de zomer van 2023. Het is onduidelijk hoeveel de club van trainer Hannes Wolf aan PSG overmaakt.

    Bakker begon zijn loopbaan in de jeugd van Ajax, waar hij bij ‘Jong’ in 2017 debuteerde in de Keuken Kampioen Divisie. In de zomer van 2019 werd hij transfervrij opgepikt door Paris Saint-Germain. In het afgelopen seizoen brak hij echt door onder Thomas Tuchel, maar nadat de Duitser werd ontslagen zag diens opvolger Mauricio Pochettino het minder in Bakker zitten, als speelde hij wel in de halve finale van Champions League tegen Manchester City.

  39. 'Coach Bosz wil Onana naar Lyon halen'

    Coach Peter Bosz van Olympique Lyon maakt zich sterk om doelman André Onana van Ajax aan te trekken. Volgens de Franse sportkrant L'Équipe zijn de onderhandelingen tussen beide clubs over een transfer inmiddels aan de gang. De keeper uit Kameroen zou zelf al hebben ingestemd met een verhuizing naar Lyon. Bosz kent hem goed van hun gezamenlijke seizoen bij Ajax (2016-2017).

    Onana, die een dopingschorsing uitzit, mag vanaf september de training bij zijn club hervatten. Hij is in november ook weer inzetbaar tijdens wedstrijden. Onana wil zijn aflopende contract niet verlengen in Amsterdam. Daardoor zou hij volgend jaar zomer Ajax transfervrij kunnen verlaten.

    "Ik heb goed contact met hem. Ik vind het een fantastische doelman. Dat hij niet wil bijtekenen, zal voor mij geen reden zijn om hem niet op te stellen," liet trainer Erik ten Hag van Ajax onlangs weten.

    Beeld Getty Images
  40. Scherpen vertrekt bij Ajax: doelman tekent snel voor vier jaar bij Brighton

    Kjell Scherpen staat op het punt Ajax in te ruilen voor Brighton & Hove Albion. De 21-jarige doelman gaat een contract voor vier jaar ondertekenen met een optie voor nog een seizoen.

    Scherpen reisde niet met Ajax mee naar het trainingskamp in De Lutte om zijn transfer naar de Premier League af te ronden. Brighton & Hove Albion betaalt om en nabij vijf miljoen euro voor de doelman die in de zomer van 2019 voor 1,5 miljoen euro overkwam van FC Emmen. 

    Beeld ANP


  41. Aanvaller Neres op schot in eerste oefenduel van Ajax

    David Neres heeft zich laten zien tijdens de eerste oefenwedstrijd van Ajax voor het nieuwe seizoen tegen Koninklijke HFC (6-0). De Braziliaan scoorde driemaal binnen 14 minuten.

    Neres, Noussair Mazraoui en Zakaria Labyad waren de bekendste spelers bij Ajax, dat met veel jeugdspelers op jeugdcomplex De Toekomst begon. Doelman Remko Pasveer, overgekomen van Vitesse, maakte zijn debuut bij de landskampioen. Neres werd de laatste twee seizoenen geplaagd door blessures. Hij staat nog tot de zomer van 2023 bij Ajax onder contract. Ajax wil met Feyenoorder Steven Berghuis een concurrent voor Neres aantrekken. Antony, eveneens een vleugelaanvaller, mist de voorbereiding op het nieuwe seizoen omdat hij met Brazilië op de Olympische Spelen uitkomt.

    Neres maakte de eerste drie doelpunten van Ajax tegen de bezoekers die in de tweede divisie uitkomen. Kenneth Taylor en Danilo Pereira scoorden ook voor rust. Trainer Erik ten Hag stuurde na rust een bijna volledig andere ploeg het veld in. Keeper Jay Gorter, overgekomen van Go Ahaed Eagles, mocht debuteren bij zijn nieuwe club uit Amsterdam. De 17-jarige IJslander Kristian Hlynsson tekende in de tweede helft voor de zesde en laatste treffer.

    David Neres tijdens het oefenduel Ajax - Koninklijke HFC.Beeld Pro Shots / Jasper Ruhe
  42. Eerste oefenwedstrijd Ajax tegen Koninklijk HFC in Haarlem

    Ajax speelt zaterdag zijn eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zaterdag op bezoek bij de Koninklijke HFC in Haarlem. Een overzicht van de andere op dit moment geplande wedstrijden is hieronder te lezen.

    Zaterdag 3 juli: Koninklijke HFC - Ajax (besloten)

    Dinsdag 6 juli: Quick’20 - Ajax

    Zaterdag 10 juli: SC Paderborn 07 - Ajax

    Vrijdag 16 juli: Anderlecht - Ajax

    Zaterdag 24 juli: Bayern München - Ajax

    Zaterdag 7 augustus: Ajax - PSV (Johan Cruijff Schaal)

  43. Feyenoord wil meer dan 4 miljoen euro voor Berghuis

    Feyenoord weigert sterspeler Steven Berghuis zonder slag of stoot voor vier miljoen euro naar rivaal Ajax te laten vertrekken. De club is er van overtuigd dat er geen sprake is van een eenvoudige gelimiteerde transfersom van vier miljoen euro en denkt meer te kunnen vragen.

    Bij Ajax en in de entourage van de 29-jarige Berghuis zijn ze er zeker van dat die gelimiteerde transfersom er wel degelijk is, voor zowel buitenlandse als binnenlandse clubs. In het uiterste geval zou een arbitragezaak duidelijkheid moeten verschaffen over de voorwaarden voor de afkoopsom die Feyenoord en Berghuis hebben afgesproken.

    Technisch directeur Marc Overmars van Ajax meldde zich deze week bij zijn Feyenoord-collega Frank Arnesen met de mededeling dat de club Berghuis wil kopen. De aanvaller staat ook in de belangstelling van PSV en VfL Wolfsburg.

    Beeld Pim Ras Fotografie
  44. Ajax laat Eiting vertrekken naar Genk

    Ajax heeft overeenstemming bereikt met KRC Genk over de transfer van Carel Eiting. Hij stapt per 1 juli over naar de Belgische club. De 23-jarige verdedigende middenvelder stond nog tot en met 30 juni 2022 onder contract bij Ajax.

    Eiting speelde sinds 2007 in de jeugdopleiding van Ajax. Op 26 oktober 2016 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal in de bekerwedstrijd tussen Kozakken Boys en Ajax (1-6). Hij speelde 31 officiële wedstrijden voor Ajax.

    Het afgelopen seizoen kwam Eiting op huurbasis uit voor het Engelse Huddersfield Town FC, de club die uitkomt in The Championship.

    Twitter bericht wordt geladen...

  45. Klaiber sluit later aan bij de voorbereiding van Ajax

    Ajacied Sean Klaiber mist bij zijn club een deel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De verdediger is door bondscoach Dean Gorré opgeroepen voor de Surinaamse selectie, die gaat deelnemen aan het toernooi om de Gold Cup in de Verenigde Staten (10 juli - 1 augustus).

    Suriname speelt in de groepsfase in elk geval tegen Jamaica (13 juli) en Costa Rica (17 juli). Op 21 juli volgt nog een derde duel met een ploeg uit de voorronde.

    Feyenoorder Ridgeciano Haps gaat om dezelfde reden een deel van de voorbereiding missen in Rotterdam. Verder heeft Gorré voor zijn keurkorps onder anderen Ryan Donk, Kelvin Leerdam, Ryan Koolwijk, Nigel Hasselbaink, Florian Jozefzoon en Diego Biseswar geselecteerd.

  46. Ajax haalt met Roggeveen nog een doelman

    Ajax heeft na Remko Pasveer en Jay Gorter nog een doelman aangetrokken. De landskampioen neemt Joey Roggeveen transfervrij over van FC Volendam. De 23-jarige keeper wordt toegevoegd aan de selectie van Jong Ajax, dat in de Keuken Kampioen Divisie speelt.

    Roggeveen kwam afgelopen seizoen in die competitie tot achttien wedstrijden bij Volendam. Hij verdrong Nordin Bakker uit de basis, maar moest in de slotfase van het seizoen zijn plek onder de lat weer afstaan aan Bakker.

    Roggeveen speelde eerder al in de jeugd bij Ajax, maar stapte in 2012 over naar AZ. In 2019 ging de doelman naar Volendam. Nu keert hij terug in Amsterdam. Ajax trok eerder met routinier Pasveer (37, Vitesse) en de talentvolle Gorter (21, Go Ahead Eagles) al twee keepers aan.

    Doelman Dominik Kotarski wordt verhuurd aan de Kroatische club Gorica. Jeugdinternational Kjell Scherpen en André Onana, die tot begin november geschorst is vanwege overtreding van de dopingregels, vertrekken mogelijk ook uit Amsterdam.

    Joey Roggeveen.Beeld Pro Shots / Marcel van Dorst
  47. Ajax meldt zich bij Feyenoord voor ‘koopje’ Berghuis

    Ajax heeft zijn zinnen gezet op Steven Berghuis. De 29-jarige Feyenoorder staat nog een jaar onder contract in Rotterdam, maar mag voor een gelimiteerde transfersom van 4 miljoen euro vertrekken. De landskampioen heeft zich inmiddels officieel bij Feyenoord gemeld voor de Oranje-international.

    Lees hier meer.

  48. Ajax verlengt verdediger Rensch tot 2025

    Ajax-verdediger Devyne Rensch (18) heeft zijn contract bij de club uit Amsterdam verlengd tot 30 juni 2025. Dat meldt Ajax in een persbericht. Rensch had eerder een verbintenis tot 30 juni 2023.

    Directeur voetbalzaken Marc Overmars ziet dat Rensch zich snel ontwikkelt. “Vorig jaar rond deze tijd won hij hier de Abdelhak Nouri Trofee als grootste talent van de jeugdopleiding en nu heeft hij als volwaardig lid van de A-selectie de dubbel gewonnen met Ajax 1. Elke zomer krijgen jonge talenten tijdens de voorbereiding de kans bij Erik ten Hag. Devyne heeft die kans gepakt. Hij heeft vervolgens aangetoond mee te kunnen komen, maar het moeilijkste begint nu. Dat is de volgende stap maken. Hij moet sterker en nog beter worden, dat weet hij. Wij hebben heel veel vertrouwen in hem, vandaar dit nieuwe contract.”

    Rensch speelt al sinds 2016 in de jeugdopleiding van Ajax. Op 28 november 2020 maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht tegen FC Emmen, een wedstrijd die Ajax met 0-5 won. De international van Jong Oranje speelde tot nu toe 27 officiële wedstrijden voor het eerste elftal, waarin hij drie keer het net wist te vinden.

  49. Antony toch met Brazilië naar Olympische Spelen

    Geen Neymar, wél Antony: coach André Jardine heeft de olympische selectie van Brazilië donderdag bekendgemaakt.

    Steraanvaller Neymar van Paris Saint-Germain zal niet met het Braziliaans elftal deelnemen aan de Olympische Spelen in Tokio. Neymar is niet door Jardine geselecteerd als dispensatiespeler voor het Braziliaanse team van Onder 23 dat in Tokio de olympische titel verdedigt. Ajacied Antony zit wel in de selectie.

    PSG-verdediger Marquinhos, die samen met Neymar in 2016 de olympische titel in Rio de Janeiro veroverde, staat ook niet op het lijstje van de coach.

    Jardine selecteerde de 21-jarige Antony, die ook al meetrainde met de olympische selectie. De Braziliaan zal daardoor de start van het nieuwe seizoen met Ajax zal missen.

    Ajax had Antony aanvankelijk geen toestemming gegeven deel te nemen aan de Spelen, maar laat de speler nu alsnog meegaan naar Tokio. De clubs zijn niet verplicht om spelers af te staan voor de Olympische Spelen.

    Dani Alves (38) werd wel opgeroepen om ervaring toe te voegen aan Brazilië onder 23. Ook de 31-jarige doelman Santos van Athletico Paranaense en verdediger Diego Carlos (28) van Sevilla zijn als dispensatiespelers geselecteerd.

    Dani Alves, die nu voor São Paulo speelt na eerder Sevilla, Barcelona, PSG en Juventus, ontbreekt op dit moment vanwege een knieblessure in de selectie van Brazilië die actief is op de Copa América in eigen land.

    "We hebben geprobeerd te voorkomen dat spelers voor beide toernooien werden opgeroepen, om de clubs niet te veel te schaden," zei Jardine.

  50. Ajax verhuurt doelman Kotarski aan HNK Gorica

    De keeperscarrousel draait bij Ajax op volle toeren. De club neemt tijdelijk afscheid van Dominic Kotarski. De 21-jarige doelman wordt tot de zomer van 2022 verhuurd aan HNK Gorica, dat speelt in zijn thuisland Kroatië. Zijn contract bij Ajax loopt tot de zomer van 2023.

    Kotarski maakte nooit zijn debuut in een officiële wedstrijd in het eerste van Ajax en zijn kansen daarop zijn niet gegroeid met het aantrekken van de ervaren Remko Pasveer (37) en de talentvolle Jay Gorter (21). Mocht André Onana zoals verwacht vertrekken uit Amsterdam, dan is internationaal Maarten Stekelenburg bovendien eerste keus onder de lat. 

    Ook Kjell Scherpen kan weinig speeltijd verwachten. Ajax zou openstaan voor de verkoop van 21-jarige doelman die overkwam van FC Emmen. 

    Kotarski kwam in 2017 over van Dinamo Zagreb naar Amsterdam. Met Jong Ajax werd hij in 2018 kampioen van de Eerste Divisie.

    Beeld Getty Images