Van deze alcoholische drankjes krijg je nauwelijks een kater

Het is weer weekend! Dat betekent dat er ruimte is voor het nodige alcoholgebruik. Dat is natuurlijk hartstikke gezellig, maar de volgende ochtend is vaak wat minder. Een flinke kater kan je dag behoorlijk verpesten. Wil je nou een gezellige avond én nog wat aan de dag erna hebben, drink dan deze drankjes.

Uit onderzoek is gebleken dat er twee factoren meespelen als het gaat om hoe heftig je kater is: 1)  de hoeveelheid suiker. Hoe meer suiker, hoe brakker de volgende dag. En 2) donkere drankjes schijnen ook meer ellende op te leveren.

1# Gin

Ja, gin is met name populair bij vrouwen. En dan vooral in combinatie met tonic. Maar, misschien moet jij je mannelijkheid maar even opzij zetten. Als jij de volgende ochtend nog gewoon je bed uit wil komen zonder eerste drie keer te moeten kotsen, dan kan dit misschien wel de oplossing zijn. Nog beter dan een gin-tonic is een gin-tonic light. Daar zitten bijna geen suikers in, dus ook minder hoofdpijn. Dat wordt gezellig met je vriendin ginto’s wegtikken dus.

De beste gin’s qua prijs/kwaliteit-verhouding zijn de volgende:

  • Gordon’s London Dry Gin, €16,49 voor 70cl. Een verfrissende gin met een lichte citrussmaak.
  • Tanqueray London Dry Gin, €22,99 voor 70cl. Een speciale gin met Toscaanse kruiden, viermaal gedistilleerd en een rijpingsperiode van 18 maanden.
  • Bombay Sapphire Dry Gin, €21,99 voor 70cl. Dit bekende merk komt uit de UK en bestaat uit 10 specerijen.
  • Monkey 47 Schwarzwald, €39,99 voor 50cl. Deze Duitse jongen komt met 47% alcohol.

2# Wodka

Vorige week was al te lezen wat de gezondheidsvoordelen zijn van wodka. Nu blijkt het ook nog eens het beste drankje te zijn tegen een kater. En dan vooral de wodka-soda variant. Gewoon een flinke shot wodka aangelegd met wat bruiswater is een kanjer als je geen kater wilt. Wil je liever mixen met frisdrank, kies dan altijd voor een suikervrije variant. Wat bij wodka echt het verschil maakt is het merk. Wodka kent een strikt zuiveringsproces, waarbij de slecht en onnodige deeltjes worden gefilterd. Juist die deeltjes zorgen namelijk ook voor de hoofdpijn.

De beste wodka’s om de kans op hoofdpijn te verkleinen zijn:

  • Grey Goose, €41,49 voor 70cl. Deze Franse wodka wordt vijf keer gedistilleerd en is ook puur goed te drinken.
  • Belvedere, €38,99 voor 70cl. Deze wodka is gemaakt van 100% Poolse producten en wordt vier keer gedistilleerd.
  • Ciroc Vodka, €32,99 voor 70cl. De goedkoopste van de drie komt ook uit Frankrijk en wordt vijf keer gedistilleerd.

3# Liever geen sterke drank?

Als je echt niet te porren bent voor een beetje sterke drank, dan val je al snel terug op bier en wijn. Laten dit nou de twee allergrootste hoofdpijn veroorzakers zijn. Besluit je dit risico te nemen, dan hebben wij alsnog een antikateradvies. Als je voor een wijntje gaat drink dan een droge rode wijn, bijvoorbeeld een Cabernet Sauvignon of een Merlot. Wil je echt aan het bier? Kies dan voor light bier. Inderdaad, een stuk saaier. Maar wel de enige manier om niet met een hoofd als een stoeptegel wakker te worden.

Proost, mannen!

Reageer op artikel:
Van deze alcoholische drankjes krijg je nauwelijks een kater
Sluiten