Direct naar artikelinhoud

Dest ‘gewoon’ bij selectie tegen RKC, ondanks interesse Bayern

Sergiño Dest is door trainer Erik ten Hag gewoon opgenomen in de selectie voor de competitiewedstrijd tegen RKC, zondag in de Johan Cruijff Arena. De 19-jarige rechtsback staat nadrukkelijk in de belangstelling van Bayern München.

Dest ‘gewoon’ bij selectie tegen RKC, ondanks interesse Bayern
Beeld BSR Agency

“Dest is speler van Ajax. Ik hoop dat hij dat blijft, maar als het anders loopt moeten wij doorschakelen,” zei trainer Erik ten Hag vrijdagmiddag op de persconferentie. Dat betekent dus dat Ajax op zoek gaat naar een opvolger voor Dest als hij wordt verkocht.

Donny van de Beek bleef eind augustus aan de kant in een oefenwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt omdat zijn transfer naar Manchester United aanstaande was. Zover is het bij Dest dus nog niet, hoewel de Duitse krant Bild meldt dat het management van de Amerikaans international al een akkoord heeft bereikt met Bayern. Beide clubs werden het nog niet eens over de transfersom. Ajax zou minimaal 25 miljoen euro willen beuren voor Dest.

Dat is veel geld voor een vleugelverdediger die op dit moment geen basisspeler is onder Ten Hag. De trainer gaf vorige week in de eerste competitiewedstrijd tegen Sparta (0-1) de voorkeur aan Noussair Mazraoui. Dest viel wel in als linksback, nadat Nicolás Tagliafico met een rode kaart van het veld was gestuurd. Het is waarschijnlijk dat Dest zondag tegen RKC de geschorste Argentijn opnieuw vervangt. Ook Lisandro Martínez zou op die plek kunnen spelen. Hij is weer fit.