Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Patrick De Koster mag de gevangenis verlaten, maar moet wel enkelband dragen

Patrick De Koster.Beeld Gregory Van Gansen / Photo News

Patrick De Koster, de makelaar van Kevin De Bruyne, mag de gevangenis verlaten. De oprichter van J&S International Football Management staat wel nog onder toezicht en moet een enkelband dragen.

Het gerecht verdenkt De Koster van witwassen, valsheid in geschrifte en gebruik van valse stukken in de transfer van De Bruyne naar Wolfsburg van zeven jaar geleden.

In principe moest De Koster nog tot eind september in de cel blijven. Wellicht met de bedoeling om zoveel mogelijk informatie te verkrijgen, en om te vermijden dat de makelaar al te veel contact heeft met de buitenwereld om zijn versie van het verhaal af te stemmen met andere betrokkenen.

Daar gingen de advocaten van de makelaar niet mee akkoord. Zij oordeelden dat de confrontatie van hun cliënt met De Bruyne eerder vorige week voldoende reden is om de makelaar te laten gaan. En zo gebeurde. De Koster - vandaag jarig (56) - staat wel nog onder toezicht. Hij mag de Kamer van Inbeschuldigingsstelling zijn huis niet verlaten en moet daarbij ook een enkelband dragen.

Patrick De Koster en Kevin De Bruyne in 2019.Beeld DR