De renners kregen hevige hagelbuien over zich heen. De rug van Tim Declercq kreeg het zwaar te verduren.
Volledig scherm
De renners kregen hevige hagelbuien over zich heen. De rug van Tim Declercq kreeg het zwaar te verduren. © rv/Instagram Tim Declercq.

“Iedereen schreeuwde het uit van de pijn”: renners in Dauphiné krijgen hevige hagelbuien over zich heen

WielrennenDe Dauphiné werd gisteren geteisterd door zware onweersbuien op de Col de Porte, de slotklim van de tweede rit. Net na de aankomst van winnaar Roglic brak er noodweer uit. Renners die nog onderweg waren, kregen grote hagelbollen over zich heen. Getuige daarvan een foto van Tim Declercq (31) op Instagram. De rug van de Deceuninck-Quick.Step-renner kreeg het zwaar te verduren. “Achteraf gezien was het een ‘leuke’ ervaring, maar op het moment zelf heel pijnlijk”, zegt hij een dag later. 

9 reacties

  • Peter De Decker

    4 jaar geleden
    Toon Van Kerckhove, zo goed verdienen wielrenners niet hoor. Je moet al heel wat gewonnen hebben om goed uwe boterham te verdienen. Een helper zal met wat geluk 2000€ netto verdienen. Zeker geen vergelijking met voetbal. In vierde provinciale verdienen ze meer dan een helper wielrenner.
  • Norbert Bauwens

    4 jaar geleden
    Gelukkig bestaat er koers en voetbal om de gemoederen van de bevolking in toom te houden.
  • Sven Stolk

    4 jaar geleden
    Zo een groot respect voor die mannen. Wow. Zijn dar keiharde kerels. Spijtig ze dat hebben moeten meemaken maar respect voor die keiharde wielrenners
  • Andr� lernout

    4 jaar geleden
    Respect mannen !
  • Peter Van der Straeten

    4 jaar geleden
    Respect El tractor Tim, de voetballertjes zouden nogal rap binnen geweest zijn,