stefan jacobs
Volledig scherm
PREMIUM
© stefan jacobs

“Dat biljartgroene gazon zien we nooit meer terug, maar het kan anders”: tuinspecialist legt uit hoe je je tuin hittebestendig maakt

De hittegolf en de droogte richten schade aan in de tuin, dat hebt u ongetwijfeld zelf al gemerkt. “Het gaat snel: in minder dan tien dagen is het gras bruin geworden doordat de bovenste lagen niet meer voldoende bevochtigd worden om de wortels van de grasplantjes te voorzien van water”, zegt tuinspecialist Bart Verelst. “En toch kan het anders”. Gelukkig hoeven we daarvoor onze tuin volgens hem niet meteen vol te planten met exotische gewassen en zuiderse bomen.

10 reacties

  • Peter Muylaert

    4 jaar geleden
    Allemaal goed en wel. Maar als je veel schaduw brengt over je gazon dan krijg je in de natte winters van de voorbije jaren veel mos. En drassige grond. En daar heb je dan ook niet veel aan. Het blijft een spel van geven en nemen. Ik ga nu aan zee in de tuin van mijn 2e verblijf een grassoort zaaien dat geschikt is voor droge en zanderige grond. Water Saver van Barenburg. Deze wortels gaan tot 60cm diep en zijn beter bestand tegen de droogte. Want de droogte heeft mij daar ook parten gespeeld.
  • Erwin Fiers

    4 jaar geleden
    Het is "maar gras".Dit gaat hier over een ernstig probleem en weinigen zien het nut van regen en gras in.Ik weet het nog niet zo goed zulle.
  • Bart vanhecke

    4 jaar geleden
    Goede raad voor iedereen ,giet je eigen mestput op je gazon doe dat ieder jaar en je hebt het mooiste gazon .Natuurlijk niet doen als het 35 gr is Na een goed vlaag .
  • Pieter Verhulst

    4 jaar geleden
    Hier zelfs geen ros of geel gras meer, maar zand. Lig er niet meer van wakker en steek er al paar jaar geen geld meer in. Het is maar gras.
  • Marie Vanakker

    4 jaar geleden
    Gewoon de boel vol met klaver en ander "onkruid" laten groeien. Eens kort gemaaid merk je er niks van.