Direct naar artikelinhoud

Mysteryland komt met digitaal festival vanuit luchtballon

Mysteryland gaat een digitaal festival livestreamen nu het fysieke festival niet door kan gaan. Het langstlopende festival van Nederland pakt het daarbij wel iets anders aan, want diverse artiesten zullen optreden vanuit een luchtballon.

Sefa draait zijn set in een luchtballon voor Mysteryland.Beeld Hollandse Hoogte / ANP

Onder anderen Amsterdammer Joris Voorn, trancelegende Paul van Dyk, Sander van Doorn, Vunzige Deuntjes Soundsystem en Sefa zullen op zaterdag 29 augustus tussen 19.00 uur en 01.00 uur te zien en horen zijn vanuit de luchtballon.

In totaal zullen via Mysteryland’s Let’s get high-stream op acht verschillende stages muziek te horen zijn, waarbij het volledige palet van elektronische muziek de revue zal passeren. Zo zal er bij Q-dance hardcore en hardstyle gedraaid worden, bij Vunzige Deuntjes hiphop en bij Trance Energy uiteraard trance.

Ook oudgediende Carl Cox zal met zijn label Awesome Soundwave aanwezig zijn samen met Christopher Coe en Honeysmack. De Britse dj neemt zijn set op in Australië waar hij al een tijd in quarantaine zit. In totaal zullen 50 artiesten draaien, in aanloop naar het evenement zullen meer namen worden bekendgemaakt.

Festivaldirecteur Milan Raven is blij met de alternatieve invulling van Mysteryland. “Samen met het team zijn we op zoek gegaan naar een alternatieve manier om een hoogtepunt te creëren als afsluiting van de zomer. Dat zijn we ook aan onze stand en onze bezoekers verplicht. Dat is, met medewerking van een aantal grote artiesten, letterlijk gelukt.”

Mysteryland komt met digitaal festival vanuit luchtballon
Beeld Hollandse Hoogte / ANP