Groningse studentenvereniging tovert gevel weer om tot bierkratjeskunstwerk

Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen: de KEI-week in Groningen. Honderden studenten maken daar voor het eerst kennis met hun nieuwe medestudenten, zuipen erop los en hebben de tijd van hun leven. Ondanks dat ‘ie dit jaar niet helemaal loopt zoals normaal gesproken heeft studentenvereniging Cleopatra flink uitgepakt met hun bierkratjesgevel.

https://www.instagram.com/p/CDxvfIriMcY/

Cleopatra

Hij is niet meer te missen in de Kleine Pelsterstraat. Die staat deze week namelijk weer ‘vol kratt’n’, op z’n Gronings gezegd. De studentenvereniging Cleopatra heeft misschien wel de mooiste gevel van Nederland in elkaar weten te zetten. De muur van het gebouw kleurt groen, met een paar rode details. Er zijn voor deze bierkratjesmuur meer dan 400 kratten nodig geweest. Flink werkje dus wel.

Heineken

Je zou misschien denken dat de studenten in Groningen flink hun best hebben gedaan om 400 kratjes bier leeg te drinken. Maar Heineken heeft de studenten een handje geholpen, zij leverden de kratjes namelijk leeg aan. Erg jammer, maar ze zullen bij Cleopatra vast nog wel een fust koud hebben staan. Cleopatra verandert hun voorgevel al jaren in een kunstwerk rondom de KEI-week. Tot 2008 was ‘ie altijd blauw, maar sinds een jaar of drie is Heineken de hofleverancier en worden er dus vooral groene kratjes gebruikt. We weten niet wat deze knapen studeren, maar ze krijgen in ieder geval een 10 voor creativiteit!

Foto: Facebook / Studentenvereniging Cleopatra
Reageer op artikel:
Groningse studentenvereniging tovert gevel weer om tot bierkratjeskunstwerk
Sluiten