Direct naar artikelinhoud

AZ neemt geen vervolgstappen over verdeling Europese tickets

AZ neemt het in de tweede voorronde van de Champions League op tegen FC Viktoria Plzen. De club liet ook meteen weten geen verdere stappen te ondernemen tegen de verdeling van de Europese ticket. Ajax stroomt daardoor rechtstreeks in het hoofdtoernooi van de Champions League. 

AZ neemt geen vervolgstappen over verdeling Europese tickets
Beeld BSR Agency

AZ speelt dinsdag 25 of woensdag 26 augustus thuis.

Vanwege het coronavirus geeft dit jaar één wedstrijd de doorslag in de tweede voorronde. De winnaars kwalificeren zich voor de derde kwalificatieronde van de Champions League, de verliezers moeten verder door in de Europa League.

Het team van trainer Arne Slot tekende vergeefs protest aan bij de UEFA dat het al in de tweede voorronde instroomt in het toernooi. Ajax stond aan kop van de eredivisie toen de KNVB besloot het seizoen, vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus, definitief te stoppen. De Amsterdammers hadden net zoveel punten als AZ alleen het doelsaldo was beter. AZ had echter beide ontmoetingen met Ajax gewonnen en meende op basis van dat betere onderlinge resultaat recht te hebben op een latere instroom in de Champions League.