RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Champions League vanaf woensdag verder in Lissabon

De Champions League wordt vanaf woensdag in Lissabon uitgespeeld. Alle rondes gaan dan over één wedstrijd in plaats van twee. De kwartfinales beginnen in het Estádio da Luz van Benfica met het duel tussen Atalanta en Paris Saint-Germain. Een dag later staat in Estádio José Alvalade, de thuishaven van Sporting Portugal, de wedstrijd RB Leipzig - Atlético Madrid op het programma.

Frenkie de Jong neemt het vrijdag met FC Barcelona op tegen Bayern München. De laatste kwartfinale is op zaterdag 15 augustus tussen Manchester City en Olympique Lyon, de club van aanvoerder Memphis Depay en Kenny Tete. Alle duels beginnen om 21.00 uur.

Bij Atalanta spelen de Oranje-international Hans Hateboer en Marten de Roon. Mitchel Bakker kreeg de afgelopen weken veel speeltijd bij PSG en werd ook op de spelerslijst voor het restant van de Champions League gezet. De Franse ploeg reisde zaterdag al naar Portugal, waar trainer Thomas Tuchel met zijn selectie eerst op trainingskamp gaat in Faro. De spelers werden op het vliegveld uitgezwaaid door tientallen supporters.

Alle wedstrijden in Lissabon worden zonder publiek gespeeld. De finale van de Champions League is op zondag 23 augustus in het Estádio da Luz.

Bron: ANP