Terug naar de krant

Hitte in Nederland betekent verkoeling zoeken

Leeslijst In Beeld
Tropisch weer in Nederland betekent verkoeling zoeken. Maar hoe deed Nederland dit in tijden van corona? Zoals vanouds: aan het strand, op een bootje, aan het water. Maar met mondkapjes op. Leeslijst Leeslijst
Het strand in het Friese Lemmer was zo in trek, dat de gemeente borden plaatste om automobilisten te waarschuwen: Strand vol, ga terug.
Foto Simon Lenskens
Strandspullen ingepakt én een mondkapje op: dagjesmensen zijn met de trein onderweg naar het strand. Wegens het zomerse weer had de NS extra treinen ingezet naar Zandvoort.
Foto Sem van der Wal / ANP
In Blokzijl liggen bootjes te wachten totdat ze de sluis kunnen passeren.
Foto Simon Lenskens
Wat brengt er nog meer verkoeling dan een ijsje? Deze verkoper deed in Lemmer goede zaken.
Foto Simon Lenskens
Al meer dan tachtig jaar brengt het Boschbad in Apeldoorn verkoeling en waterpret. Het grootste openlucht zwembad van Nederland was ook tijdens deze hete dagen populair.
Foto Piroschka van de Wouw / ANP
De temperaturen liepen zaterdag flink op. In de Bilt sneuvelde het hitterecord: het werd 33 graden, waarmee het record uit 1975 van 32,9 graden werd gebroken. In Lemmer namen deze badgasten een parasol mee voor wat schaduw.
Foto Simon Lenskens
Het strand van Zandvoort is een populair toevluchtsoord om de hitte te ontlopen en verkoeling in het zeewater te vinden. Al in de vroege ochtend kwamen de eerste badgasten naar de kust.
Foto Sem van der Wal / ANP
In het Limburgse Arcen steeg het kwik tot 37 graden. Net als in Gelderland, Noord-Brabant en Zeeland gold in deze provincie code oranje. Met temperaturen ver boven de 30 graden bleef de binnenstad van Maastricht rustig, evenals de terrassen.
Foto Marcel van Hoorn / ANP
De stranden van Nederland liepen zaterdag vol. Badplaatsen riepen dagjesmensen op niet meer met de auto te komen, want parkeerplaatsen waren vol en afstand houden op de stranden was lastig.
Foto Sem van der Wal / ANP
Ondanks de blauwalg doken mensen het water in van de Spartelvijver in het Haarlemmermeerse bos bij Hoofddorp. Blauwalg kan irritatie aan ogen en huid veroorzaken.
Foto Remko de Waal / ANP

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in