Direct naar artikelinhoud
Update

Man (24) overleden na schietpartij bij de Nieuwe Meer

Man (24) overleden na schietpartij bij de Nieuwe Meer
Beeld Joris Van Gennip

Een 24-jarige man is zaterdagavond overleden na een schietpartij op een druk strand bij de Nieuwe Meer. De dader is nog voortvluchtig.

Het schietincident vond plaats rond 16.25 uur bij park de Oeverlanden, op het Anton Schleperspad. Het 24-jarige slachtoffer werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Hij overleed niet veel later.

“Ik zag veel kinderen wegrennen,” zegt een vrouw die anoniem wil blijven. “Er was een meisje van 15 jaar dat alleen maar kon snikken. Ik ben gaan kijken. Toen ik erheen liep, zei een kleine jongen van ongeveer 7 jaar oud dat ik er niet naartoe moest gaan: ‘Daar ligt een man in het bloed.’” 

De vrouw, die het strand bezocht met haar kinderen, haar zus en de kinderen van haar zus, ging toch. “Ik zag een man op z’n rug liggen, hij schokte.” Het duurde even tot het zwaargewonde slachtoffer kon worden gereanimeerd. “Mensen waren op zoek naar een AED, maar die konden ze niet vinden.” 

Veel kinderen hebben de schietpartij gezien, zegt de anonieme getuige. Haar zus beaamt dat. “Ik vind het heel zielig voor ze.” Een andere getuige, die eveneens anoniem wil blijven, bevestigt dat veel aanwezig waren bij het schietincident. “Veel ouders renden naar de plek waar het gebeurde. Ze waren bezorgd.”

Afgesloten

De plek waar de schietpartij plaatsvond, steekt als een soort pier het water in. Zaterdagavond was dat gedeelte van het strand nog afgesloten, maar rondom het afgesloten gebied waren veel mensen blijven liggen.

De dader was zaterdagavond nog voortvluchtig. De politie heeft een signalement doen uitgaan. Het zou gaan om een man met zwarte krullen en een sikje. Hij heeft een hoed op en een tasje om, en draagt een zwembroek. De politie vraagt mensen hem niet zelf te benaderen.

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.