RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Darts

Strijd om World Maychplay: spannende dag voor Van der Voort

Vincent van der Voort Beeld © Getty Images

Met het laatste Summer Series-toernooi op het punt van beginnen stijgt de spanning bij de spelers die nog geen ticket voor de World Matchplay wisten te bemachtigen. Het vijfde toernooi op de Summer Series is de laatste kans om een ticket te pakken voor het majortoernooi.

De World Matchplay wordt van 18 tot en met 26 juli gespeeld. Niet in Blackpool, maar in Milton Keynes. Het toernooi wordt vanwege corona achter gesloten deuren afgewerkt. Het deelnemersveld bestaat uit de top 16 van de PDC Order of Merit en de top 16 van de geschoonde ProTour Order of Merit.

Geplaatst

Aan de namen in de top 16 van de PDC Order of Merit kan niets meer wijzigen. Michael van Gerwen is de eerste naam op de deelnemerslijst voor de World Matchplay. Simon Whitlock staat op dit moment op de zestiende plek en pakt dus het laatste ticket. Stephen Bunting valt met zijn zeventiende plek net buiten de boot. 

Van de PDC ProTour Order of Merit is op dit moment de top 8, met onder andere Danny Noppert en Jermaine Wattimena, al zeker. Jeffrey de Zwaan kan nog niet zeggen dat hij de World Matchplay gaat spelen, al moet er een wonder gebeuren om de jonge Nederlander van een plaatsingsplek te houden. Ook Vincent van der Voort is dicht bij een ticket, maar een slechte run vandaag en ongunstige resultaten van concurrenten kan hem alsnog deelnameplaats kosten.

Uitzendtijden
Lees ook:
Uitzendtijden World Matchplay bekend, geen middagsessie