Veronique Monguillot, de vrouw van buschauffeur Philippe Monguillot, leidt de witte mars ter ere van haar man samen met haar dochters.
Volledig scherm
Veronique Monguillot, de vrouw van buschauffeur Philippe Monguillot, leidt de witte mars ter ere van haar man samen met haar dochters. © EPA

Duizenden Fransen eren neergeslagen buschauffeur

In Bayonne, in het zuiden van Frankrijk, zijn vanavond naar schatting 6.000 mensen op straat gekomen om hun steun te betuigen aan een buschauffeur, die na een conflict over mondmaskers hersendood is geslagen.

10 reacties

  • Marleen Raman

    4 jaar geleden
    Wie zijn de daders dat durven ze niet zeggen. Het zal geen blanke zijn anders waren ze al aan het plunderen.
  • fred degret

    4 jaar geleden
    een veiligheids agent op de bussen en treinen zou er mogen aan komen want je hoort niets anders sommige mensen doen altijd hun zin en zo niet kloppen ze erop
  • johan aerts

    4 jaar geleden
    Geen proces direct op een plank nagelen. Dan weet gelijk iedereen dat je een mond masker moet dragen.
  • Danny Buyse

    4 jaar geleden
    Zie dit niet als het laatste voorval. De ene is er fanatiek voor terwijl anderen er een enorme hekel aanhebben en waar beiden mekaar totaal niet begrijpen. Hier is duidelijk ook de regel niet van toepassing 1.5 meter bij zo een massa en veel met masker zie je ook niet.
  • Guido Ceuleers

    4 jaar geleden
    Zeer mooie optocht, maar waar zijn de mondmaskers en 1,5 m.afstand. Het is juist daarvoor dat die man dood geslagen werd !