Familieleden en sympathisanten verzamelden zich bij het politiebureau in Assen, waar boeren werden vastgehouden na hun blokkade met tractoren en auto’s van het afvalverwerkingsbedrijf Attero in het Drentse Wijster.
Volledig scherm
Familieleden en sympathisanten verzamelden zich bij het politiebureau in Assen, waar boeren werden vastgehouden na hun blokkade met tractoren en auto’s van het afvalverwerkingsbedrijf Attero in het Drentse Wijster. © ANP

Boeren verzamelen zich opnieuw met tractoren bij Drentse Wijster voor ‘kopje koffie’

Bij het Drentse Wijster heeft zich vanavond opnieuw een grote groep boeren verzameld. Ondanks het verbod op demonstraties waarbij landbouwvoertuigen worden ingezet, zijn die ook nu weer aanwezig, aldus de politie. Op sociale media wordt gesproken over ‘naborrelen’ en ‘een trekkerfeestje’. Eerder vandaag leidde een blokkade van afvalverwerker Attero in dezelfde plaats tot de aanhouding van tientallen demonstranten. 

  1. Khalid Kasem krijgt waarschuwing voor ‘verwijtbaar’ handelen

    Khalid Kasem krijgt waarschu­wing voor ‘verwijt­baar’ handelen

    Khalid Kasem heeft volgens de Amsterdamse deken van de Orde van Advocaten tuchtrechtelijk verwijtbaar gehandeld, door het aanbod te doen ‘een derde’ te betalen. De presentator en oud-advocaat krijgt daarvoor een waarschuwing. Bewijs dat Kasem daadwerkelijk een ambtenaar heeft omgekocht heeft de deken niet gevonden. Dat is de uitkomst van het onderzoek, dat startte nadat het AD in januari publiceerde over geluidsopnames gemaakt door Peter R. de Vries.