David Silva en Raheem Sterling vieren het vijfde doelpunt van Manchester City
NOS Voetbal

City speelt met Newcastle, Liverpool houdt zicht op record

Manchester City heeft zich vlot hersteld van de 1-0 nederlaag tegen Southampton. De nummer twee van de Premier League liep in eigen huis met speels gemak over Newcastle United heen: 5-0. Kampioen Liverpool overtuigde bij Brighton & Hove Albion: 1-3.

Waar City tegen Southampton veel kansen onbenut liet, was het tegen Newcastle binnen twintig minuten al twee keer raak. Gabriel Jesus en Riyad Mahrez rondden beiden een prima aanval af.

Newcastle kreeg ook na rust geen poot aan de grond in het Etihad-stadium. Door een eigen goal van Federico Fernández en doelpunten van uitblinker David Silva en invaller Raheem Sterling voerde de ploeg van Pep Guardiola de score nog flink op.

Liverpool jaagt op City-record

Later op de avond won ook Liverpool zijn wedstrijd. Op bezoek bij Brighton & Hove Albion werd het aan de hand van Mo Salah 1-3. De Egyptenaar was goed voor twee doelpunten en één assist op Alex Oxlade-Chamberlain. Leandro Trossard scoorde voor de thuisploeg.

Mo Salah was belangrijk voor Liverpool tegen Brighton

Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum speelden de hele wedstrijd bij Liverpool, Davy Pröpper werd na 70 minuten gewisseld bij Brighton.

Liverpool jaagt op het Premier League-record van Manchester City. Met nog vier duels te gaan hebben The Reds 92 punten. In het seizoen 2017/2018 eindigde City op 100 punten; een record.

Sheffield loopt in op Wolves

In de strijd om Europees voetbal boekte Sheffield United een belangrijke zege op concurrent Wolverhampton Wanderers. Dankzij een doelpunt in de 93ste minuut van centrale verdediger John Egan won Sheffield met 1-0.

Door de overwinning staat Sheffield nu op de zevende plaats, op één punt van Wolverhampton. De Wolves verliezen daarmee het uitzicht op een ticket voor de Champions League. De beste vier clubs van Engeland plaatsen zich voor het belangrijkste Europese toernooi.

Onderin de Premier League blijft de situatie zorgelijk voor West Ham United. De Londense club verloor woensdagavond in eigen huis met 1-0 van Burnley. Jay Rodriguez maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.