Schrikbarend laag percentage vrouwen komt tot hoogtepunt tijdens seks

Zeg, heb je vanavond nog plannen om een avondje te gaan dansen onder de dekens met je vriendin of scharrel? Lees dan maar eens heel vlug verder, want er is onderzoek gedaan naar het orgasme van een vrouw. Wel zo chill om je eens een keer goed in te lezen over de big-O van je wifey.

Dr. Laurie Mintz is seksexpert bij LELO en deed onderzoek met meer dan 800 vrouwelijke respondenten. Deed ze niet zomaar, maar binnenkort staat Nationale Orgasme Dag en de Dag van het Vrouwelijk Orgasme voor de deur. Speciaal daarvoor dook ze dieper in de gegevens van het vrouwelijk orgasme. Het blijkt nu dus dat zo’n 39% van de vrouwen altijd klaarkomt tijdens de masturbatie, terwijl slechts 6% klaarkomt tijdens de seks. 6%! Dat is verdomd weinig vriend. En daar kunnen wij hoogstpersoonlijk verandering inbrengen.

https://www.instagram.com/p/CADvt4eHoiT/

Cijfers onderzoek

Niets is mooier dan een vrouw te laten genieten in bed. Maar laten we even bij het begin beginnen. Wanneer vrouwen lekker met zichzelf bezig zijn, gebruikt zo’n 90% liever een seksspeeltje dan haar eigen vingers. Helemaal niet verkeerd om dus een keer een spannende speeltje te gebruiken tijdens de seks, lijkt ons. 4 op de 10 vrouwen geeft ook voorkeur aan een orgasme door masturbatie in plaats van seks. Ehh mannen, hier gaat iets niet goed.

Het kan dus zeker beter. Het gaat onder andere om de snelheid waarop de dames tot hun hoogtepunt komen. Met masturbatie kunnen ze al binnen twee minuten een orgasme bereiken, terwijl dat bij seks veel langer duurt. Masturbatie is dus eigenlijk gewoon een chill vluggertje voor vrouwen. Het is sowieso al langer bekend dat het voor veel vrouwen niet alleen door seks tot hun hoogtepunt kunnen komen. Tot slot heeft 20 procent van de vrouwen nog nooit gemasturbeerd, wat wij opmerkelijk vinden. Maar hé: ieder z’n ding en alles op z’n tijd.

Schaamte

Veel vrouwen schamen zich nogal voor het feit dat ze niet altijd tijdens de seks klaar kunnen komen. En ondanks dat we in een tijd leven waarin seksspeeltjes massaal en veilig toegankelijk zijn, is er niet veel veranderd. Vrouwen komen nou eenmaal niet zo makkelijk klaar als mannen. Feit. Dat moeten we maar accepteren, want nu schamen de dames zich en dat willen we ook niet hebben. Vrouwen krijgen het idee dat er iets mis is met hen, als ze niet tijdens de seks een climax bereiken. Niet goed, want hierdoor gaan vrouwen orgasmes faken. Van de 800 mensen uit het onderzoek, gaf 60% aan dat ze wel eens hebben gedaan alsof ze klaarkwamen tijdens de seks.

Conclusie

Dus, mannen. Gun je liefje of bedpartner gewoon even wat tijd. Het is voor een vrouw net allemaal wat lastiger en het duurt net iets langer om klaar te komen tijdens de seks. Communicatie is key, vraag wat je vriendin lekker vind. Misschien kun je haar zelfs een handje helpen door haar clitoris te stimuleren, het is maar net wat ze fijn vindt. Maar laten we vooral dus niet raar opkijken als een vrouw niet klaar kan komen tijdens de seks, want dat is niet meer dan normaal. Maar laten we op z’n minst proberen om dat percentage omhoog te, jawel, krikken.

Reageer op artikel:
Schrikbarend laag percentage vrouwen komt tot hoogtepunt tijdens seks
Sluiten