Account
Logo
Zoeken
6 °C
Cel en behandeling voor steekpartij Dokkum

Cel en behandeling voor steekpartij Dokkum

wo 8 juli 2020, 15.30 uur

LEEUWARDEN - Een 20-jarige Dokkumer die op 19 oktober vorig jaar samen met drie vrienden een wietdealer beroofde, is door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot een celstraf van 360 dagen waarvan 126 dagen voorwaardelijk. Een medeverdachte, een nu 18-jarige Leeuwarder kreeg 228 dagen jeugddetentie waarvan 210 dagen voorwaardelijk. De Leeuwarder was verminderd toerekeningsvatbaar en moet zich laten behandelen. Hij was ten tijde van de beroving minderjarig. Beide straffen zijn gelijk aan de voorlopige hechtenis.

Geen aandeel in de steekpartij
Het viertal heeft een 23-jarige wietdealer uit Leeuwarden beroofd en met een mes gestoken. Degene die het mes hanteerde, een inmiddels 18-jarige Leeuwarder, is eind mei veroordeeld tot de PIJ-maatregel, ook wel jeugd-tbs genoemd. De 20-jarige Dokkumer heeft volgens de rechtbank geen aandeel gehad in de steekpartij. Hij is gevoelig voor psychoses en er was bij hem sprake van een ernstige stoornis in de vorm van (hard-) drugsgebruik. Hij moet zich in elk geval een jaar lang laten behandelen op de Forensisch Psychiatrische Afdeling (FPA) van de GGZ in Franeker.

Gucci-shirt
Het viertal was van tevoren van plan de dealer te beroven. Ze waren uit op wiet en de dealer zou een Gucci-shirt meenemen. De 20-jarige Dokkumer zou de dealer ontmoeten bij het busstation in Dokkum en hem meenemen naar een afgelegen plek. Terwijl de 21-jarige op de uitkijk stond, sprongen de twee Leeuwarders uit de bosjes. De jongen die jeugd-tbs heeft gekregen, stak de dealer met een mes in de borststreek.

Klaplong
De man strompelde even later gewond bij een café naar binnen. Behalve een steekwond in de borst had hij een klaplong opgelopen. De zaak van de verdachte die op de uitkijk stond, een 21-jarige Dokkumer, wordt aanstaande vrijdag door de Leeuwarder rechtbank behandeld.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.2%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
29.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!