Je kunt straks een filmpje pakken in het Willem II-stadion

Hoe vet! Er komt een klein stukje Amerika naar Nederland. In het Tilburgse Willem II-stadion komt namelijk vanaf volgende week vrijdag een drive-in bioscoop. In de USA zien we wel eens vaker van die drive-in bioscopen, in Nederland is dat nog niet zo vaak gebeurd. Maar niet voor lang dus, in Tilly kun je straks met je bolide een plekje nemen in de bios.

Willem II-stadion

Het Willem II-stadion mag dan misschien niet het grootste stadion van het land zijn, er is ruimte genoeg voor een drive-in bios. Er zullen vijf grote led-schermen worden geplaatst. Er kunnen maar liefst 80 bolides in het stadion plaatsnemen. De bioscopen mogen dan wel weer open zijn, een drive-in bios lijkt ons ook wel dik! Initiatiefnemer Jeroen Rossenberg zegt tegen het Brabants Dagblad dat het “een echte Amerikaanse drive-in-ervaring” wordt. En je wordt er ook op je wenken bediend. Voor een hapje of een drankje zet je even je alarmlichten aan. Er komt dan asap iemand naar je toe om je ‘bestelling’ op te nemen. Heerlijk toch?

Optredens

Deze drive-in wordt niet alleen een bioscoop. Zo zal er na afloop van de film een zanger optreden. De optredende artiesten passen in het ‘thema’ van de film. Zo zal Danny de Munk zingen nadat de films Ciske de Rat en All Stars zijn gedraaid. Op andere dagen kun je genieten van de docu over de Thunderdome of New Kids Turbo, want ja als je in Brabant bent is het een must om deze film te kijken. Dj Paul Elstak zal na afloop van deze films een plaatje draaien. Dylan Haegens komt na de vertoning van zijn film ook nog even langs. Naast dat deze artiesten langskomen, zullen er ook thema-avonden zijn. Zo zal er een Roze Maandag zijn, waarbij alle films in teken van gelijkwaardigheid en acceptatie staan.

View this post on Instagram

🚗 𝔻𝕣𝕚𝕧𝕖 𝕗𝕠𝕣 𝕕𝕒𝕕𝕕𝕪

A post shared by Willem II Tilburg (@willemii) on

Altijd goed zicht

Het Willem II-stadion wordt dus omgebouwd tot drive-in bios. Voor drie weken lang, worden er iedere dag 4 films gedraaid. Je kunt met je bolide naar de parkeerplaats van het uit-vak rijden, waar vijf grote led-schermen klaarstaan. Je kunt voor de films om 11, 15, 19 en 22 uur terecht. Oh, je hoeft niet bang te zijn dat je overdag de schermen niet goed kunt zien, want die zijn volgens de initatiefnemer op ieder moment van de dag gewoon prima te zien. Ook het geluid is goed geregeld, je kunt namelijk gewoon de radio aanpleuren, even het juiste zendertje zoeken. Mocht dat niet werken dat kun je ook gewoon een koptelefoon krijgen. Mocht het een groot succes worden, dan kan deze drive-in bioscoop misschien jaarlijks terug keren. Je kunt hier je kaartjes bestellen!

 

Reageer op artikel:
Je kunt straks een filmpje pakken in het Willem II-stadion
Sluiten