RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Entertainment

Carice van Houten staat stil bij sterfdag van haar vader

Carice van Houten Beeld © ANP

Het is een zware dag voor Carice van Houten (43). Op Instagram deelt de 'De Gelukkige Huisvrouw'-actrice in een emotioneel bericht dat ze haar vader al vier jaar moet missen.

"In de spiegel zie je hem elke dag"

"Vier jaar zonder papa", schrijft Carice bij een foto uit de kinderjaren van haar vader. Het moge duidelijk zijn dat het een emotioneel zware dag is voor de actrice. De vader van Carice en haar zus Jelka, Theodore van Houten, was een groot film- en muziekkenner die werkte als vertaler en musicoloog. Hij werkte ook een keer samen met de Game of Thrones-actrice. Voor de Nederlandse versie van Alice in Wonderland was hij de vertaler en Carice sprak de stem in van Alice. 

Halina
Lees ook:
Halina Reijn en Carice van Houten vertellen over nieuwe serie

Carice kan op veel steun rekenen op social media. Zus Jelka reageert geëmotioneerd onder het bericht, net als Chantal Janzen, Claudia de Breij en Alex Klaasen. Ook haar fans steken haar een hart onder de riem. "In de spiegel zie je hem elke dag", aldus één volger. Een ander verzekert Carice dat haar vader vast trots op haar en haar zus zou zijn, omdat ze zijn talent voortzetten in hun eigen carrière. En dat zal vast kloppen, want Carice gaat als een trein. De actrice bracht samen met goede vriendin Halina Reijn eind vorig jaar de film Instinct uit. In de video hieronder vertellen ze erover. 

Halina Reijn en Carice van Houten waren nerveus voor Instinct

04:20