Direct naar artikelinhoud
Update

Burgemeester Oostzaan: blijf weg uit Het Twiske

Burgemeester Rob Meerhof van Oostzaan roept iedereen op weg te blijven uit natuurgebied Het Twiske. ‘Degenen die op dit moment in het Twiske zijn, worden verzocht het gebied te verlaten en naar huis te gaan.’

Burgemeester Oostzaan: blijf weg uit Het Twiske
Beeld anp

De burgemeester deed de oproep zaterdagmiddag op sociale media. Veel bezoekers houden zich niet aan de voorgeschreven 1,5 meter afstand en worden beboet, stelde hij.

‘Omdat het om te veel mensen gaat die de regels overtreden, moet ik nu tot de conclusie komen dat zij zowel een gevaar vormen voor zichzelf als voor anderen als het gaat om het mogelijk verspreiden van het coronavirus’, schreef Meerhof. 

De burgemeester liet weten ‘zich te beraden’ op maatregelen waarmee een herhaling van de problemen de komende dagen kan worden voorkomen. Zaterdagavond was de eerste maatregel er al: tot maandag 20.00 uur worden de parkeerplaatsen bij Het Twiske gesloten.

Amsterdam

De gemeente Amsterdam sloot zaterdagmiddag de markt op Plein ’40-’45 in Nieuw-West. Het was er te druk. Eerder waarschuwde burgemeester Halsema al dat strengere maatregelen onvermijdelijk zijn als de regels dit weekend niet in acht worden genomen.