Pakkend afscheid van aan de kant geschoven commandant 'corona-vliegdekschip'.
Volledig scherm
Pakkend afscheid van aan de kant geschoven commandant 'corona-vliegdekschip'. © Reuters, Photonews, AFP

Spectaculair eerbetoon voor commandant vliegdekschip die aan de kant werd geschoven na ‘coronabrief’

Op spectaculaire wijze is afscheid genomen van de commandant van het Amerikaanse vliegdekschip USS Theodore Roosevelt. Brett Crozier werd donderdag ontslagen omdat hij de aanpak van het coronavirus op het schip bekritiseerde en publiekelijk voor zijn bemanningsleden opkwam. Terwijl hij het schip verliet, scandeerden honderden crewleden zijn naam en applaudisseerden ze luid.

25 reacties

  • Rudy Van Dam

    4 jaar geleden
    Uitzonderlijke situaties eisen uitzonderlijke maatregelen! Daarom alle respect voor de commandant. Met de actie van de minister is alweer bewezen dat de beste stuurlui aan wal staan. Misschien moet hij zelf enkele maanden op het vliegdekschip gaan verblijven in Coronatijden!
  • André Gijbels

    4 jaar geleden
    Zelfs in de privé sector ,zal een teamleider zijn medewerkers niet verdedigen , doet die dat toch, word deze zonder meer op zijn vingers getikt door de grotere bazen.
  • Guy Van Becelaere

    4 jaar geleden
    In China wordt een viroloog het zwijgen opgelegd en dan gestorven aan het Corona virus wie gelooft dat ? enkel de naievelingen zeker hij werd gewoon opgeruimd !!
  • Jean West

    4 jaar geleden
    Hij moest dit gemeld hebben aan zijn oversten. Door het met anderen te delen brengt hij de operationele taak van het vliegdekschip in gevaar.
  • Michael Aerts

    4 jaar geleden
    Mogen we ook even FKP Luc Van Maercke vernoemen. Helicopterpiloot bij de Belgische Marine, CTG operatie Octopus. Aan de kant geschoven wegens het verkondigen van de waarheid. Ondanks overleden. Respect commandant.