Direct naar artikelinhoud
Verkeer

Er komen 21 nieuwe trajectcontroles in Vlaanderen: dit zijn de plaatsen

Er komen 21 nieuwe trajectcontroles in Vlaanderen: dit zijn de plaatsen
Beeld Kristof Pieters

Tegen eind dit jaar komen er op 21 plaatsen langs Vlaamse gewestwegen trajectcontroles bij – goed voor 55 kilometer waar de snelheid tussen twee punten automatisch zal worden gecontroleerd. 

en

De nieuwe trajectcontroles worden nu besteld, liet Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) gisteren weten. Eind 2020 moeten ze op 21 plaatsen geïnstalleerd zijn: 7 in Limburg, 6 in Oost-Vlaanderen, 6 in West-Vlaanderen en 2 in Antwerpen. 

Nieuw is dat de gekozen plaatsen afgestemd zijn met lokale besturen. Peeters wil dit blijven doen: “Hun input is waardevolle informatie die kan bijdragen tot een verhoging van de verkeersveiligheid op onze wegen”, zegt ze. 

Het geld van verkeersboetes door deze trajectcontroles vloeit terug naar het Vlaamse verkeersveiligheidsfonds. Dat wordt gebruikt voor initiatieven die de verkeersveiligheid verhogen.

Belangrijk in deze materie: veel van de bestaande trajectcontroles kampen nog altijd met technische problemen. Vaak werkten ze gewoon niet. De federale politie bestelde vorig jaar software om die problemen op te lossen. Tegen eind vorige maand zou dat normaal gezien gebeurd moeten zijn. Maar of dat ook echt zo is, kon de federale politie gisteren niet zeggen.

Met de nieuwe trajectcontroles erbij zullen er 110 trajectcontroles zijn, op 55 verschillende locaties. Samen goed voor 160 kilometer aan snelheidscontroles.

Hier komen de nieuwe trajectcontroles

Limburg
N746 in Lommel

N716 in Herk-De-Stad

N78 in Maaseik

N69 in Tongeren

N729 in Hasselt

N721 in Bree, Maaseik

N757 in Kinrooi, Maaseik

West-Vlaanderen
N32 in Zedelgem, Torhout

N313 in Staden

N32 in Zedelgem

N308 in Poperinge

N9 in De Haan, Zuienkerke

N307 in Zuienkerke

Oost-Vlaanderen
N9 in Lievegem

N60 in Nazareth

N405 in Ninove

N46 in Oudenaarde

N42 in Lierde, Geraardsbergen

N9 in Lede, Wetteren

Antwerpen
N117 in Essen

N19 in Westerlo, Geel