Toeristen met rolkoffers op het Leidseplein in Amsterdam. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Toeristen met rolkoffers op het Leidseplein in Amsterdam. Foto ter illustratie. © anp

Airbnb gaat gemeenten helpen met handhaven toeristische verhuur

Airbnb gaat vrijwillig advertenties van verhuurders verwijderen als daar geen registratienummer in staat. Dat heeft medeoprichter van Airbnb Nathan Blecharczyk bekendgemaakt. Gemeenten kunnen zo beter handhaven op illegale verhuur en overlast. Airbnb kondigt ook aan dat er een overlastmeldlijn komt, dat in alle gemeenten toeristenbelasting gaat worden betaald en dat het data gaat delen met gemeenten.

  1. Vijf liquidaties vlak vóór Marengo: ‘Er rijdt een liquidatieploeg voor mijn deur!’
    PREMIUM
    taghi's schaduw

    Vijf liquida­ties vlak vóór Marengo: ‘Er rijdt een liquidatie­ploeg voor mijn deur!’

    Hij werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij vijf onderwereldmoorden. Maar Jaouad W., een vertrouweling van Ridouan Taghi, is hoogstwaarschijnlijk niet de enige die zich in het nieuwe liquidatieproces Lucifer zal moeten verantwoorden. Een reeks van aanhoudingen hangt in de lucht. ,,Sir in die administratieboekje staan datum’s wanneer de hitters zijn uitbetaald!!’’
  2. Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
    PREMIUM

    Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’

    Het lijkt wel alsof we steeds zieker worden. Bijna zestig procent van de Nederlanders kampt met een chronische aandoening. Toch is er ook goed nieuws: steeds meer aandoeningen zijn beter te behandelen of zelfs te voorkomen. Daarnaast is er ook veel wat we zelf kunnen doen om het risico op ernstige ziektes te verkleinen. Een huisarts, kankeronderzoeker en immunoloog over hoe reëel het is om angstig te zijn.