Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 27 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Tv-kok Hugo Kennis verslikt zich ernstig live op tv

Televisiekok Hugo Kennis stikte bijna tijdens het koken in de uitzending van 5 Uur Live. De crew moest achter de schermen zelfs de heimlichgreep toepassen. Gelukkig lukte dit na vijf pogingen. 

Hugo verslikte zich tijdens het bereiden van een gekruide Japanse rijstbal. „Ik probeerde een stukje norivel van mijn vinger af te blazen”, legt hij uit aan RTL Boulevard. „Dat zijn hele droge vellen en als ze nat worden zuigen ze water op. Ik wilde inademen en ik ademde die norivel in.” Dat velletje zeewier schoot in zijn luchtpijp. „Ik dacht: we zijn live en ik ga niet moeilijk doen. Ik probeerde het weg te slikken en dat duurde een aantal minuten, totdat ik geen lucht meer kreeg.”

Hugo heeft zichzelf toen tegen het aanrecht aangegooid, om een soort van eenzijdige heimlich-actie te doen. „Toen ging het echt mis." Kijkers zagen hoe de televisiekok snel de set verliet. Achter werd hij opgevangen door zijn visagiste, die letterlijk de heimlichmanoeuvre toepaste. Na vijf pogingen kwam het norivelletje eindelijk los. „Toen ben ik out gegaan, want ik had iets te lang geen zuurstof gehad. Na een half uurtje was ik er weer, hoor."

Hugo heeft na de uitzending geen arts meer bezocht, maar het gaat al een stuk beter met hem.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.