Deel dit artikel
-

Amazon opent eerste kassaloze supermarkt

Na de kassaloze winkel Amazon Go, heeft Amazon dinsdag in Seattle zijn eerste volwaardige kassaloze supermarkt geopend.

De supermarkt bevindt zich in de wijk Capitol Hill en ziet er op het eerste gezicht helemaal niet apart uit. Het had bij wijze van spreken een Albert Heijn kunnen zijn. Je kunt er alles kopen: groenten, fruit, schoonmaakmiddelen en kattenvoer. Er liggen 5000 artikelen, waaronder A-merken.

Je kunt gewoon een wagentje pakken en je boodschappen doen. Maar de supermarkt betreed je met je smartphone en camera’s registreren wat je in de mandje stopt. Afrekenen aan de kassa hoeft niet, dat gebeurt automatisch.

Dat Amazon nieuwe formules vaak in Seattle begint is logisch: het hoofdkwartier van Amazon is in deze stad gevestigd, maar er wonen en werken ook heel veel techies.

Amazon Grocery Go is een volgende stap na de kleinere Amazon Go winkels die meer aan een AH To Go doen denken. Er zijn inmiddels 25 Amazon Go winkels in San Francisco, Chicago en New York.

Amazon wil volgens GeekWire, het techblog uit Seattle, niet kwijt hoeveel Go Grocery winkels er komen of waar. Er gaan al langer geruchten dat Amazon een grote supermarkt wil openen in Los Angeles, maar dat wordt geen Go Grocery.

Amazon benadrukt dat het niet de bedoeling is dat de meer traditionele keten Whole Foods (enkele jaren terug gekocht door de retailer) op dezelfde wijze wordt aangepakt. Het bedrijf wil consumenten naar eigen zeggen meer keuze bieden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond