RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Nog twee Italianen in hotel Tenerife besmet met coronavirus

Twee toeristen op hun balkon in het Hotel H10 Costa Adeje Palace op Tenerife. Beeld © ANP

In het hotel H10 Costa Adeje Palace op Tenerife is opnieuw bij twee Italianen het nieuwe coronavirus vastgesteld. Gisteren was al bekend geworden dat een Italiaanse dokter en zijn vrouw positief hadden getest.

Zo'n duizend vakantiegangers in het hotel, onder wie zeker dertien Nederlanders, zijn veertien dagen in quarantaine geplaatst.

Contact met besmet koppel

De twee Italianen die ook zijn besmet met het coronavirus waren samen met het andere Italiaanse koppel naar Tenerife gereisd, meldden de lokale autoriteiten. Ze zijn in isolatie ondergebracht.

De maatregel in het hotel werd genomen nadat de 69-jarige arts ziek was geworden. De man en zijn vrouw zijn afkomstig uit de Noord-Italiaanse regio Lombardije waar inmiddels van een uitbraak sprake is.

Opgesloten in hotel na coronabesmetting: 'Er was paniek'

01:31
1000 hotelgasten op het Spaanse eiland Tenerife zullen hun vakantie de komende twee weken doorbrengen op een hotelkamer.

Een 36-jarige vrouw in Barcelona is ook besmet met het virus, berichtten Catalaanse gezondheidsinstanties. De vrouw was recentelijk in het noorden van Italië geweest. 25 personen die in contact met haar zijn geweest, moeten twee weken in quarantaine. Lokale autoriteiten in Madrid en Valencia meldden ook dat in hun stad een nieuwe besmetting was geconstateerd.

Eerste geval Zuid-Amerika

Ook in Brazilië hebben gezondheidsdiensten waarschijnlijk een eerste geval van besmetting vastgesteld. Het kan daarmee ook het eerste geval van het coronavirus in Zuid-Amerika zijn. Het gaat om een 61-jarige man uit São Paulo die tussen 9 en 21 februari in Noord-Italië is geweest.

RIVM:
Lees ook:
RIVM: Duitse coronapatiënt was vorige week nog in Limburg

Amerikaanse militair besmet

Een 23-jarige Amerikaanse militair die is gestationeerd in Zuid-Korea is besmet met het nieuwe coronavirus. Volgens de Amerikaanse legerleiding is het de eerste besmetting van een Amerikaanse militair.

De militair is gelegerd in Camp Carroll, op 20 kilometer van Daegu, laten de Amerikaanse troepen in Zuid-Korea weten. De man is in quarantaine geplaatst in zijn huis buiten de basis.