Alle voetbalwedstrijden in China afgelast, aantal doden stijgt naar 170

Liveblog coronavirusLET OP: dit liveblog is gesloten. Alle nieuwe ontwikkelingen rondom het coronavirus kun je vinden in ons nieuwe liveblog.

KLM heeft een deel van de vluchten naar China geschrapt en in Finland is de eerste besmetting met het coronavirus vastgesteld. Ook adviseert reisbrancheorganisatie ANVR aangesloten reisbureaus tot het einde van februari geen reizen te organiseren naar China. 

  1. Ook coronavirus in Australië, drie gevallen in Frankrijk
    Dodental gestegen naar 41

    Ook coronavi­rus in Australië, drie gevallen in Frankrijk

    In Frankrijk zijn drie gevallen van het besmettelijke coronavirus opgedoken: twee in Parijs en één in Bordeaux. Dat meldt de Franse minister van Volksgezondheid. Volgens Agnès Buzyn zijn het de eerste gevallen die bekend zijn in Europa. Twee van de drie patiënten zijn familie van elkaar. Een van de patiënten, een 48-jarige man met Chinese roots, is opgenomen in een ziekenhuis in Bordeaux. Een artsendienst meldt via Facebook dat de man heeft verklaard op reis te zijn geweest naar China en via Nederland is teruggereisd. Iets wat het RIVM heeft uitgezocht en ontkent. Ook in Australië is inmiddels één besmetting vastgesteld, in Maleisië zijn drie gevallen geconstateerd.
  2. 25 doden door coronavirus: China grendelt steden af, sluit attracties en bouwt nieuw ziekenhuis
    Play
    UPDATE/video

    25 doden door coronavi­rus: China grendelt steden af, sluit attracties en bouwt nieuw ziekenhuis

    Het aantal mensen dat in China is overleden aan de gevolgen van het coronavirus, is opgelopen van 18 naar 25. Het aantal patiënten bij wie het virus is vastgesteld, is gestegen naar 830, meldden Chinese staatsmedia vandaag. De Chinese autoriteiten besloten nog eens vijf steden hermetisch af te grendelen. Daardoor zijn nu tien steden van de buitenwereld afgesloten, in een poging de verspreiding van het virus te voorkomen.