© VRT

Eén reconstrueert zaak-Britta Cloetens: ultieme poging om haar lichaam terug te vinden

Bijna negen jaar na de verdwijning van Britta Cloetens uit Wilrijk, maken gerechtsjournalisten Dirk Leestmans en Caroline Van den Berghe een driedelige documentaire over deze zaak op Eén.

ToVe

Britta Cloetens was een jonge vrouw die in april 2011 op zoek was naar een nieuwe auto. Ze nam een kijkje in de Honda-garage aan de Boomsesteenweg in Wilrijk, maar verliet de showroom niet levend. Over wat er daar gebeurde, blijft onduidelijkheid.

Dat Honda-verkoper Tijl Teckmans schuldig is aan haar dood, staat vast. Want in zijn auto vonden speurders bloed en haren van Britta en op zijn kleren zaten bloedvlekken van het slachtoffer. Ondanks zeer ernstige bewijzen, is Teckmans steeds blijven ontkennen. Later legde hij wel een gedeeltelijke bekentenis af. Maar wat hij nooit zegt, is waar hij het lichaam van Britta Cloetens precies heeft achtergelaten.

© VRT

Het kwam tot een assisenproces in 2015, waar hij 30 jaar cel kreeg voor doodslag. Daarmee was de zaak juridisch afgesloten, maar de vraag blijft: waar is het lichaam van Britta? Negen jaar na haar verdwijning en dood hopen haar ouders, familie en vrienden, maar ook de speurders die vraag te kunnen beantwoorden.

Beelden reconstructie

De makers kregen exclusieve toegang tot het onderzoeksdossier en de vele videoverhoren van de verdachte. Ze konden ook de videobeelden bekijken van de gerechtelijke reconstructie met Teckmans. Die unieke informatie wordt aangevuld met reconstructiebeelden en gesprekken met de ouders van Britta, haar beste vriendin en haar oom, maar ook met onderzoekers, advocaten, magistraten, de wetsdokter….

“De zaak heeft mij nooit losgelaten”, zegt Caroline Van den Berghe. “Toen we vorig jaar aan het gerecht en de federale politie voorstelden om deze documentaire te maken, zetten zij meteen het licht op groen. Ook bij hen blijft dat knagende gevoel dat het dossier niet af is.”

© VRT

© VRT

© VRT

De Verdwijning van Britta Cloetens, vanaf 12/2 op Eén

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER