Terug naar de krant

Franse politie raakt slaags met demonstrerende brandweerlieden

Leeslijst Nieuws
De brandweerlieden demonstreren in Parijs voor betere arbeidsomstandigheden. Ook willen zij dat er niets aan hun pensioen verandert.
Leeslijst

De Franse politie heeft dinsdag waterkanonnen ingezet tegen demonstrerende brandweerlieden in Parijs, meldt persbureau AP. De hulpverleners demonstreerden in de Franse hoofdstad voor betere arbeidsvoorwaarden.

Bij de demonstratie, die was georganiseerd door de vakbonden, werd onder meer vuurwerk afgestoken op het befaamde Place de la République in Parijs. Volgens de Franse politie werden waterkanonnen ingezet tegen brandweerlieden die hekken omver wierpen.

De Franse krant Le Monde meldt dat zo’n duizend demonstranten in de hoofdstad op de been waren. Tegen enkele brandweerlieden zou ook traangas zijn ingezet, nadat zij projectielen naar de politie had gegooid.

De brandweerlieden eisen een hogere gevarentoeslag. Ook eisen zij dat er niets aan hun pensioenregeling verandert. In oktober gingen brandweerlieden ook al de straat op, waarbij zij eveneens slaags raakten met de politie. Eén demonstrant raakte daarbij zwaargewond. Volgens vakbonden waren destijds tussen de 7.000 en 10.000 actievoerders op de been.

Enkele weken geleden gingen in Frankrijk al tienduizenden werknemers staken tegen de hervorming van het pensioenstelsel.

Twitter avatar BFMTV BFMTV Manifestation à Paris: des tensions entre policiers et pompiers https://t.co/La5hl7VSKp

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in