Het bedrijf heeft zijn zetel in Ruisbroek.
Volledig scherm
Het bedrijf heeft zijn zetel in Ruisbroek. © Google Maps

Bouwmaterialenbedrijf Selfmatic failliet: vrees voor tientallen gedupeerde klanten

BinnenlandHet bedrijf Selfmatic, dat zelfbouwpakketten voor sanitair, elektriciteit en centrale verwarming aanbiedt, is door de ondernemingsrechtbank in Brussel failliet verklaard, na een periode waarbij het genoot van bescherming tegen zijn schuldeisers. De curator moet het dossier nog bestuderen, maar gevreesd wordt voor tientallen gedupeerde klanten.

19 reacties

  • Kevin Vermeirssen

    4 jaar geleden
    Beste Yvan, inderdaad overeenkomst met prijs en goed, indien niet geleverd is de klant nooit verplicht om te betalen. Met een voorschot kan je enkel proberen terugvorderen.
  • Yvan Lindekens

    4 jaar geleden
    jean-pierre rejek: dat klopt niet helemaal: de wet voorziet dat een koop gesloten is eens er overeenstemming is over het te leveren goed en de prijs. Zelfs wie niks voorschot betaalt heeft en niks geleverd gekregen heeft is gebonden door de overeenkomst. M.a.w.: betaling kan door de curator ingevorderd worden, ook al wordt er niks geleverd. De koper moet dan maar naar de rechtbank om terugbetaling te vorderen, ook als er overduidelijk niks meer te halen valt.
  • Nino Brodelet

    4 jaar geleden
    Hoe kan dit? Als schuldeiser zijn wij nooit gecontacteerd geweest ivm dit dossier!? Wij hebben nooit ons akkoord gegeven als leverancier om in te stemmen met de bescherming tegen schuldeisers terwijl wij openstaande facturen staan hebben van Selfmatic??? Hoe kan dit?
  • jean-pierre rejek

    4 jaar geleden
    Dat is het nadeel van voorschot te betalen als ge nog niets hebt gekregen ,afspraak bij levering dan betalen en gaat dat niet dan niets punt uit .
  • DIRK RASSCHAERT

    4 jaar geleden
    Wanneer je het zelf installeert, waar blijf je dan met de garantie ?