Project N381 van hergebruikt asfalt maakt kans op Circular Award 2020

Werkzaamheden voor de verbreding van de N381.

Werkzaamheden voor de verbreding van de N381. Foto: Rens Hooyenga

Het volledig hergebruikte asfalt van de N381 van Drachten naar Emmen is één van de finalisten in de Circular Awards 2020. De provinsje Fryslân pitcht tijdens de finale op 3 februari in Den Haag tegen de provincie Noord-Holland en Amsterdam Economic Board om de winst.

Lees meer over
Ooststellingwerf

De prijs gaat naar het meest iconische circulaire project dat laat zien wat circulaire economie kan betekenen voor Nederland.

De N381 is de eerste Friese provinciale weg waarbij al het vrijkomende twee-laags ZOAB (zeer open asfaltbeton), 5.600 ton, in zijn geheel wordt hergebruikt voor dezelfde nieuwe weg. Het is de bedoeling dat 7,2 kilometer van de oude rijbaan tussen Donkerbroek en Oosterwolde halverwege 2020 als nieuw asfalt terug op de nieuwe rijbaan komt te liggen.

Lees ook | Oud asfalt N381 bij Donkerbroek komt terug in nieuwe rijbaan

Naast de drie publieke instanties die genomineerd zijn voor de ‘Circular Award Public’ dingen er nog drie bedrijven mee naar de ‘Circular Award Business’. De winnaars worden tijdens de finale bepaald door de vakjury en het publiek.

De Circular Awards zijn een initiatief van het Versnellingshuis Nederland Circulair! in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.