Celstraf voor Leeuwarder (42) die ex-vriendin gebroken onder- en bovenkaak sloeg

Foto:

Foto: ANP

Een 42-jarige Leeuwarder die in augustus vorig jaar de onder- en bovenkaak van zijn ex-vriendin brak, is door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot zes maanden cel plus zes maanden voorwaardelijk.

Lees meer over
Leeuwarden

De Leeuwarder was ‘zeer gewelddadig’ geweest, stelde de rechtbank. Volgens het slachtoffer was de man boos op haar, waarop hij haar meerdere vuistslagen in het gezicht gaf, met als gevolg een gebroken onder- en bovenkaak. De man beweerde dat de vrouw hem was aangevlogen nadat hij had gezegd dat hij de relatie wilde verbreken.

Het slachtoffer zou met haar mond op een tafel zijn gevallen.

Die lezing schoof de rechtbank terzijde. De rechtbank nam het de Leeuwarder kwalijk dat hij de vrouw aan haar lot had overgelaten: hij had de woning verlaten, zonder medische hulp in te schakelen. De man heeft volgens de rechtbank geen spijt betuigd en geen enkele verantwoordelijkheid genomen.

Hij is eerder veroordeeld voor huiselijk geweld. Hij moet zich na de detentie op laten nemen in een verslavingskliniek en hij mag drie jaar lang geen drugs en alcohol gebruiken. Ook mag hij geen contact zoeken met zijn ex-vriendin. Hij moet de vrouw een schadevergoeding van 3640 euro betalen. Een groot deel van dat bedrag, 1500 euro, is smartengeld.