Christian Eriksen
NOS Voetbal

Eriksen verruilt Tottenham voor Conte's Internazionale

Christian Eriksen verruilt Tottenham Hotspur voor Internazionale. De Deense middenvelder, die 95 interlands achter zijn naam heeft staan, heeft tot medio 2024 getekend bij de topclub uit Milaan.

De 27-jarige Eriksen ging in de zomer van 2013 van Ajax naar de Spurs en kwam meer dan 300 keer uit voor de Londense formatie. Daarin maakte hij 69 doelpunten en gaf hij 89 assists. Afgelopen seizoen bereikte Eriksen ten koste van zijn oude club Ajax de finale van de Champions League.

Met Eriksen toont Internazionale-trainer Antonio Conte opnieuw veel vertrouwen te hebben in spelers met Premier League-ervaring. Eerder deze winter nam de oud-coach van Chelsea ook al Ashley Young over van Manchester United en haalde hij met Victor Moses (oud-Chelsea) een oude bekende uit zijn Londense tijd.

Aan het begin van het seizoen kwamen ook Romelu Lukaku en Alexís Sánchez al over van Manchester United.

Lo Celso blijft, Bergwijn komt

Eriksen beschikte over een aflopend contract en weigerde dat in de afgelopen maanden te verlengen. Door hem nu te verkopen, ontvangt Tottenham nog 20 miljoen euro.

Dat geld kan meteen geïnvesteerd worden in Steven Bergwijn, die voor ruim 30 miljoen euro wordt overgenomen van PSV. De Oranje-international moet nog wel medisch gekeurd worden.

Bovendien heeft de club de Argentijnse spelmaker Giovani Lo Celso definitef overgenomen van Real Betis. De 23-voudig international, die eerder voor Paris Saint-Germain uitkwam, speelde al sinds de zomer op huurbasis in Londen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl