Onderzoek: de scheet van een vrouw stinkt erger dan die van een man

Als het gaat om stinkende windjes wordt de man vaak aangekeken. Eerlijk is eerlijk: we hebben ook wel een reputatie. Doen ook niet echt ons best om daarmee af te rekenen. Maar wat blijkt nu uit onderzoek? De uitlaatgassen van de vrouw blijken veel heftiger te stinken dan die van een man. Hoe dat komt? Zullen we even uitleggen.

De scheet van een vrouw

Een medisch tijdschrift uit Nieuw-Zeeland heeft een artikel gepubliceerd met een aantal schrikwekkende feiten. Zo staat in het artikel dat de man tien stinkbomen per dag produceert, maar dat die van een vrouw ruiken naar rotte eieren.  Ook zijn vrouwen professionele assassins als het gaat om sluipscheten. Hoe kan de scheet van een vrouw zo erg stinken? Heel simpel: het vrouwelijk lichaam maakt van zichzelf veel meer zwavel aan dan de man en dat zorgt voor de onaangename aroma.

Goed voor de relatie

Het liefst ruik je de onvriendelijke geurtjes van je vriendin niet, maar uit een enquête van Mic.com blijkt dat scheten laten naast je vriendin goed is voor de relatie. Via het de vrije loop laten van je scheet laat je non-verbaal merken dat je je op je gemak voelt bij je partner. Zo’n 24,3 procent van de ondervraagden heeft dan pech, want zij hebben aangegeven nooit een scheet te willen laten tijdens hun relatie. Zelf wetûh.

Reageer op artikel:
Onderzoek: de scheet van een vrouw stinkt erger dan die van een man
Sluiten