Een van de omstreden T-shirts van Amazon die de dodenvluchten van het Chileense militaire regime verheerlijken. De tekst luidt: ‘Wil je een ritje maken?’
Volledig scherm
Een van de omstreden T-shirts van Amazon die de dodenvluchten van het Chileense militaire regime verheerlijken. De tekst luidt: ‘Wil je een ritje maken?’ © Amazon

Amazon opnieuw onder vuur: T-shirts Chileense ‘dodenvluchten’ te koop

Webwinkel Amazon ligt opnieuw onder vuur vanwege omstreden items in het assortiment. Het bedrijf verkoopt onder de noemer ‘grappig’ T-shirts, waarop afbeeldingen staan van de zogenoemde dodenvluchten die tijdens het bewind van de Chileense dictator Pinochet werden uitgevoerd. Dat schrijft de Britse krant The Guardian. 

3 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Che is nooit geen staatshoofd geweest, Frans Dedokker. Wel querillaleider. Hij werd dat nadat hij van dichtbij een door de CIA opgezette, geslaagde staatsgreep tegen de regering van de gematigde Jacobo Árbenz Guzmán in Guatemala meemaakte. Guzman voerde een gematigd sociaaldemocratisch beleid. Dat was voor de VS al voldoende om het regime omver te werpen.
  • WILFRIED DE WILDE

    4 jaar geleden
    Binnen 200 jaar is dit allemaal geen probleem meer. De meesten zullen er nog nooit van gehoord hebben en zullen er ook nooit in geïnteresseerd zijn.
  • Frans Dedokker

    4 jaar geleden
    Maar t-shirt met dictator che zijn geen probleem