RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Verdachten groepsverkrachting India doodgeschoten door politie

Na de gruwelijke groepsverkrachting ging een storm van protest door het land Beeld © AFP

De politie in India heeft vier arrestanten doodgeschoten die verdacht worden van het verkrachten en doden van een 27-jarige dierenarts. De vier zouden geprobeerd hebben te ontsnappen.

De vrouw werd vorige week in Haiderabad verkracht door een groep mannen. Die zouden haar hebben meegelokt, misbruikt en vervolgens het lichaam in brand hebben gestoken.

Banden leeg

De vier mannen hadden de banden van haar brommer leeg laten lopen en haar vervolgens benaderd om hulp aan te bieden. Een van hen liep met de brommer weg, zogenaamd om hem te repareren. De andere drie ontvoerden haar.

Dierenarts
Lees ook:
Dierenarts in India in brand gestoken na groepsverkrachting, betogers eisen doodstraf

De vrouw wist haar familie nog te bellen, maar toen zij de politie inschakelden, werd de melding niet serieus genomen.

'Lynchen'

De moordzaak leidde in India tot grote verontwaardiging. Betogers gingen in New Delhi, Haiderabad en Bangalore de straat op en een politica in het Indiase parlement pleitte ervoor de daders 'publiekelijk te lynchen'. Een woedende menigte belegerde vervolgens het politiebureau waar de verdachten vastzaten.

Seksueel geweld tegen vrouwen komt in India vaak voor. Uit officiële cijfers blijkt dat in 2017 ruim 32.000 keer aangifte is gedaan van verkrachting. Gevreesd wordt dat het werkelijke aantal nog veel hoger ligt.

Buurman
Lees ook:
Buurman verkracht 3-jarig meisje in India, betogers eisen doodstraf