Sporting Pelt is maatje te groot voor handballers Hurry-Up

Aanvoerder Ronald Suelmann (rechts) van Hurry-Up.

Aanvoerder Ronald Suelmann (rechts) van Hurry-Up. Foto: Boudewijn Benting

Met de nieuwe coach Joël Abati als opvolger van de vertrokken Martin Vlijm was Sporting Pelt donderdagavond in eigen huis een maatje te groot voor JD Techniek Hurry-Up.

De Zwartemeerders konden in België een groot deel van het inhaalduel in de BeNe-League handbal geen vuist maken en verloren kansloos met 27-19. Daarmee behaalde de kort geleden aangestelde Abati na de zege op Bevo met Sporting Pelt meteen de tweede overwinning binnen een week. De Fransman volgde bij de club oud-Hurry-Up-coach Martin Vlijm op, wiens contract na ‘een verschil van inzicht’ tussentijds werd ontbonden.

Olympische titel

Met Abati (49) heeft Sporting Pelt in de BeNe-League ongetwijfeld de meest gelauwerde coach van alle clubs in dienst. Hij won in zijn actieve carrière als speler eigenlijk alles wat er te winnen valt, zoals de Champions League op clubniveau en als Frans international de Olympische titel, het EK en twee WK’s.

Hurry-Up, dat met winst in de laatste wedstrijd op het eveneens Belgische Atomix een eind maakte aan een reeks nederlagen, kon slechts in de beginfase tegen Sporting Pelt goed weerwerk bieden. De Drenten kwamen mede dankzij Dragan Vrgoc, Petar Puljic en Sven Suton op een 2-5 voorsprong. Ook keeper Sven Hemmes greep toen een aantal keren goed in.

Slordig spel

Maar de pret zou niet lang duren. Het slordig spelen en het missen van kansen sloop er weer in bij Hurry-Up, dat in de dekking ook steeds minder een antwoord had op de beter draaiende aanval van de Belgen. Na zo’n twintig minuten leidde Sporting Pelt met 8-7, waarna er bij rust voor de Drenten al een 13-8 achterstand op het scorebord stond.

In de tweede helft ging de thuisploeg door, waarmee het voor rust al begonnen was en breidde de voorsprong steeds verder uit. Na veertig minuten was de stand al 18-10 in het voordeel van de Belgen. Sporting Pelt mocht vaak vrij op het Hurry-Up-doel schieten, waarbij de Drentse dekking er meer en meer als een gatenkaas begon uit te zien. Opgelegde kansen als een strafworp of een break waren niet aan de bezoekers besteed en de ruime nederlaag werd een feit.