De Kast maakt nieuwe versie 'In nije dei', met Kalvijn, en Arjen Lubach komt op hun jubileum

De bezetting vanaf 1994: Kees Bode, Syb van der Ploeg, Nico Outhuijse, Peter van der Ploeg en Sytse Broersma.

De bezetting vanaf 1994: Kees Bode, Syb van der Ploeg, Nico Outhuijse, Peter van der Ploeg en Sytse Broersma.

De Kast brengt volgende week een nieuwe versie uit van In nije dei, hun grootste hit. Dat gebeurt wegens het dertigjarig jubileum.

Deze nieuwe versie maakt de band samen met Kalvijn ofwel Kelvin Boerma, een razend populaire vlogger. Zijn YouTube-kanaal heeft 1,2 miljoen abonnees. Kalvin had zelf een flinke hit met De missie, wat hem een gouden plaat opleverde.

Kalvijn, die uit het Groningse Meedhuizen komt: ,,Ik vind het tof om op deze manier een connectie te maken tussen Friesland en Groningen. Mijn Nederlandse tekst is een moderne vertaling van het originele Friese thema.”

Slimme Schemer & Tido

De Kast viert op 14 december het dertigjarig jubileum met een concert in AFAS Live te Amsterdam. Opvallende gastartiesten daarbij zijn Slimme Schemer & Tido, ofwel Arjen Lubach en Janine Abbring.

In 2001 hadden ze een enorme hit met het nummer Jelle, een parodie op Stan van rapper Eminem. Daarin werd De Kast flink door de mangel gehaald, wat toenmalig Kast-manager Klaas de Jong ertoe bracht om het duo voor de rechter de dagen. Het Kast-kamp verloor.

Vroegere medewerkers

Verder zijn Lotte Broersma (dochter van Kast-bassist Sytse), Johannes Rypma en Wiebe Kaspers van de partij. Voor de borrel na afloop zijn alle huidige en vroegere medewerkers van de band uitgenodigd. Inclusief Klaas de Jong, ondanks de slepende rechtszaken tussen hem en de band.