Direct naar artikelinhoud

‘Beruchte Amsterdammer Jeffrey S. gezocht voor moord in Spanje’

Het lichaam van de geliquideerde man wordt meegenomen voor onderzoek, in de nacht van 3 op 4 december.Beeld EPA

De beruchte Amsterdamse crimineel Jeffrey S. (29) wordt volgens een Spaanse krant gezocht voor een liquidatie dinsdag in de buurt van Marbella, aan de Spaanse zuidkust.

Het slachtoffer was volgens de krant El Confidencial een Fransman van ‘in de zestig’ die op een parkeerplaats naar zijn auto liep – zo merkte de website Misdaadjournalist.nl donderdag op.

Jeffrey S. zou een van de huurmoordenaars zijn geweest die gemaskerd op hem afliepen en hem met zeker vijf kogels doodschoten bij zijn Audi. Ze hadden hem opgewacht in een blauwe Renault Mégane en zouden in hun huurauto zijn gevlucht over de snelweg, waar ze een slagboom van een tolpoort ramden. De auto is later uitgebrand teruggevonden.

In de Spaanse media zijn ook foto’s van Jeffrey S. gepubliceerd, en zijn volledige naam.

Eerdere arrestatie

Vorig jaar, op 20 juni, was S. al gearresteerd in een appartement in Calahonda voor betrokkenheid bij een andere, dubbele liquidatie. Dat ging om de moord op de Colombiaan Anderson Celis en diens eveneens Colombiaanse vriendin in augustus 2016 in Mijas, óók in Zuid-Spanje.

In die zaak was de twintiger Hicham M. uit Amsterdam-Noord een van de medeverdachten. M. heeft in Nederland inmiddels levenslang gekregen voor zijn betrokkenheid bij verscheidene moordaanslagen.

De eind 2016 in Colombia geliquideerde Amsterdammer Mitchell Janssen zou de huurmoordenaars naar het Colombiaanse stel hebben gechauffeerd.

Beruchte vriendengroep

Jeffrey S. groeide op de Oostelijke Eilanden op in een vriendengroep die inmiddels is gedecimeerd doordat leden zijn doodgeschoten óf langdurig in de cel zitten vanwege hun betrokkenheid bij liquidaties.

De beruchtste jeugdvriend van Jeffrey S. is zijn leeftijdgenoot Omar Lkhorf (29), die in juni tegelijkertijd met Hicham M. levenslang kreeg voor meerdere moordaanslagen op Amsterdamse criminelen.