RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
GP

Priaulx klopt Macau-specialist Huff in Race 3

Andy Priaulx heeft vanochtend de derde race van het WTCR-weekend in Macau op zijn naam geschreven. De Brit wist op het Guia Circuit af te rekenen met Rob Huff, waardoor Lynk & Co dit weekend alle drie de WTCR-races in Macau heeft weten te winnen.

Huff, die al negen keer wist te winnen in de straten van Macau, startte de laatste race van het WTCR-weekend vanaf pole-position met zijn Volkswagen. In de sprint naar Lisboa werd de Brit echter afgetroefd door Priaulx, die daardoor de leiding kon overnemen.

Dankzij de hogere topsnelheid van zijn Lynk & Co hoefde Priaulx in het vervolg van de race alleen maar de boel te controleren in het technische middengedeelte van het circuit, alvorens hij op het lange rechte stuk weer een gaatje kon slaan naar Huff. Priaulx kon zo relatief onbedreigd de overwinning pakken in Macau, nadat de eerste twee races waren gewonnen door zijn Lynk & Co-teamgenoot Yvan Muller.

Muller
Zie ook
Muller wint ook Race 2 in Macau na teamorders

Catsburg 5e, Coronel 11e

Audi-rijder Jean-Karl Vernay maakte het podium compleet in Macau. Daarachter leek Thed Björk aan de haal te gaan met de vierde plek, totdat de Zweed van zijn team de opdracht kreeg om zich terug te laten zakken tot achter zijn teamgenoot Yvan Muller, die er in de strijd om het kampioenschap het beste voor staat namens Lynk & Co. De vierde plaats ging daardoor naar de Volkswagen van Johan Kristoffersson. Nick Catsburg was met een keurige vijfde plaats de beste Hyundai-rijder.

Muller kwam uiteindelijk voor zijn titelconcurrenten als zesde aan de finish. Björk nam genoegen met de zevende plek, voor Yann Ehrlacher in de vierde Lynk & Co. Kevin Ceccon (Alfa Romeo) en Esteban Guerrieri (Honda) maakten de top tien compleet. Daarachter kwam Tom Coronel op een keurige elfde plaats aan de finish. De Nederlander zat klem achter de Honda van Guerrieri, maar was met zijn 11e plaats wel opnieuw de beste Cupra-rijder.

Stand in het kampioenschap

Met nog één raceweekend te gaan volgende maand in Maleisië is Norbert Michelisz met 316 punten nog altijd de leider in het kampioenschap. Guerrieri staat tweede op negen punten achterstand. Muller heeft dankzij zijn goede resultaten in Macau nog maar elf punten achterstand.

Kijk vanmiddag om 16.30 uur naar RTL 7 voor een uitgebreide terugblik op het WTCR-weekend in Macau.