Ga ‘Back To The Future’ met deze DeLorean hovercraft

Voor zover wij weten is dit de enige DeLorean-hovercraft in de wereld. De genie achter deze operatie is Matt Riese. Het kostte hem meer dan vijf en een half jaar om te bouwen en hij heeft er al zijn spaargeld in gestopt. Hij heeft zijn creatie onlangs verkocht en ving daar 40.313,42 euro’s voor.

DeLorean

Deze Back to the Future Delorean DMC-12 hovercraft is dan wel misschien geen echte tijdmachine, maar dat laat niet weg dat het er fucking bruut uitziet en volgens Matt ook heerlijk is om te besturen. Dit project vliegt over de wateren in San Francisco, Californië en is misschien een van de coolste do-it-yourself creatie die ooit is gebouwd.

Perfectie

Dit is niet zomaar een DeLorean getransformeerd naar een hovercraft. Matt creëerde het vanuit niets, testte het en ‘vloog’ er jarenlang mee rond over de wateren van San Francisco en is daardoor een soort lokale grootheid geworden. Het voertuig bestaat dus al een tijdje, maar Matt heeft er de afgelopen jaren veel tijd en (nog meer) geld in gestopt om ‘m te perfectioneren. Dat is aardig gelukt. Onder andere voegde hij nieuwe LED-lichten toe, een verbeterde motor, verving krakkemikkige onderdelen en zorgde overall voor een nog robuuster algeheel.

Met een leuke knipoog naar de klassieke film bevat de cockpit, die het primaire schakelmechanisme en de belangrijkste bedieningselementen bevat, ook faux-bedieningselementen voor de Mr. Fusion-brandstofomvormer, de anti-zwaartekrachtmodus en het Flux-condensatorapparaat.

Reageer op artikel:
Ga ‘Back To The Future’ met deze DeLorean hovercraft
Sluiten