RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
GP

Marciello domineert FIA GT World Cup in Macau

Raffaele Marciello heeft vanochtend op overtuigende wijze de GT-race in Macau op zijn naam geschreven. De Italiaan reed van start tot finish aan de leiding, om zo namens Mercedes-AMG de zege te pakken in de FIA GT World Cup.

Marciello was het hele weekend in Macau de sterkste van het GT-veld. De Italiaan was vrijdag al de snelste in de kwalificatie, waarna hij gisteren de kwalificatierace wist te domineren. Vandaag maakte Marciello het karwei af in de hoofdrace en reed hij wederom van start tot finish aan de leiding.

Porsches gezamenlijk in de aanval

Ondanks zijn dominante optreden werd Marciello wel nog flink onder druk gezet. De beide Porsches van Earl Bamber en Laurens Vanthoor hielden de druk flink op de ketel, waardoor Marciello zich geen enkel foutje kon veroorloven.

Vanthoor lag na een goede start aanvankelijk tweede, maar nadat de Belg er niet in slaagde om Marciello te verschalken ging Vanthoor even van zijn gas om teamgenoot Bamber een kans te gunnen. Ook de Nieuw-Zeelander bleef echter steken op de tweede plek, die hij aan het einde van de race weer teruggaf aan Vanthoor. Zo kwam Marciello na 18 ronden als eerste aan de finish. Vanthoor werd tweede op 3,8 seconden achterstand. Bamber maakte het podium compleet.

Augusto Farfus, die een jaar geleden nog de zege pakte, moest namens BMW genoegen nemen met de vierde plek. Christopther Haase was de best geklasseerde Audi-rijder op de vijfde plek.

Uitslag FIA GT World Cup Macau

Verschoor
Zie ook
Verschoor schrijft historie met zege in Grand Prix Macau