Marktpartij in beeld voor glasvezelnetwerk De Wolden

Bij de actie voor de aanleg van een glasvezelnetwerk.

Bij de actie voor de aanleg van een glasvezelnetwerk.

Het glasvezelnetwerk De Wolden bv wordt waarschijnlijk overgenomen door een marktpartij: RE-NET.

Vrijwilligers hebben zich vijf jaar lang ingezet voor snel internet in de gemeente De Wolden. Nu het glasvezelnet er ligt, is het volgens Gerhard Kippers, directeur van Glasvezel De Wolden bv, tijd voor de volgende stap: zorgen voor een goed beheer.

Met het oog hierop lopen er gesprekken met RE-NET over de verkoop van de aandelen. RE-Net wil de bv onderbrengen in haar samenwerking met Rendo Buitenaf. Volgens directeur Eddy Veenstra is dit samenwerkingsverband perfect toegerust voor het beheren en onderhouden van glasvezelnetwerken.

Van geld ‘mooie dingen doen’ in De Wolden

De beoogde overdracht moet nog worden goedgekeurd door de aandeelhouders. Wat er met de opbrengst van de aandelenverkoop gaat gebeuren, is nog niet bekend. Volgens de stichting Glasvezel De Wolden, die blijft bestaan, worden er in ieder geval ‘mooie dingen van mogelijk gemaakt in De Wolden’.

Wethouder Gerrie Hempen-Prent is meer dan tevreden over deze ontwikkeling. ,,Wij zijn ontzettend blij dat een marktpartij het netwerk wil overnemen. Het is prachtig om te zien dat een bewonersinitiatief zo ver kan komen. Het is van belang dat dit gewaarborgd wordt.’’