Direct naar artikelinhoud

Inval in voormalige speelgoedwinkel van Drents gezin

De politie doorzocht woensdagmiddag twee locaties in Zwartsluis, in de provincie Overijssel, in het kader van het onderzoek naar het gezin in Ruinerwold. 

Inval in voormalige speelgoedwinkel van Drents gezin
Beeld ANP

Een van de doorzochte plekken is een voormalige speelgoedwinkel die jarenlang van het gezin was dat maandag werd gevonden in een afgesloten ruimte in een boerderij in Ruinerwold.

Het pand waar de inval werd gedaan, staat te koop. De makelaar van het pand werd kort voor de inval door de politie gebeld. Josef B. is namelijk, samen met de vader, huurder van het pand. B. wordt sinds woensdag verdacht van vrijheidsberoving en het benadelen van gezondheid van anderen.

Tot op de dag van vandaag werd er altijd netjes huur betaald, vertelt de makelaar. In het pand zat tien jaar geleden een speelgoedwinkel. Nadat deze was verdwenen, is er nooit meer iets anders voor in de plaats gekomen. 

Natural Homes

Het Dagblad van het Noorden meldt op basis van een uittreksel van de Kamer van Koophandel dat de vermeende vader in 1 juni 2004 speelgoedwinkel Natural Homes begon. De deuren van de winkel sloten al vrij snel, maar de huur werd naar verluidt wel gewoon betaald. Het pand is inmiddels verwaarloosd. Ook het andere pand in Zwartsluis draagt de naam Natural Homes.

Ook in de woning in Ruinerwold heeft onderzoek plaatsgevonden. De politie wil alle ruimtes van het huis digitaal vastleggen om een volledig overzicht te krijgen van de woning. Donderdag wordt daarmee verdergegaan.