Moordverdachte Lei Beaumont pleegt zelfmoord in cel

© Tom Palmaers, rr

Lei Beaumont (71) heeft vannacht in zijn cel zelfmoord gepleegd. Dat wordt bevestigd door meerdere officiële bronnen. De man was hoofdverdachte in het assisenproces in Tongeren over de moord op zijn vrouw.

jvh

Josée Widdershoven (64) werd in 2009 vermoord in Vucht bij Maasmechelen. De ex-kleuterjuf kreeg toen vijf kogels in het bovenlichaam, afgevuurd met een .22 Long Rifle. Ze kwam die zondagavond terug van een avondje met haar beste vriendin: de twee gingen elke zondagavond iets drinken in ‘t Pralientje, een ijssalon om de hoek. Meteen na de moord zeiden de twee dochters van Beaumont en Widdershoven al dat “alleen Lei dit gedaan kon hebben”.

LEES OOK. Emotionele getuigenis van dochter tijdens proces tegen Beaumont: “Mijn vader, die smeerlap, heeft ons alles afgepakt” (+)

Beaumont koos eind april het hazenpad in het vooruitzicht van zijn eerste proces, en werd zo bij verstek veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Hij werd daarop internationaal geseind, en kwam op de Most Wanted-lijst van Belgische voortvluchtige criminelen terecht. Dat leidde enkele weken later al tot zijn arrestatie in de Spaanse badplaats Calpe, waarna hij aan ons land werd uitgeleverd. Sindsdien zat hij in de gevangenis van Hasselt.

LEES OOK. “Dit was doden om te doden”: waarom speurders na moord op Josée (64) uitkwamen bij haar ex-man (+)

Hij tekende na zijn uitlevering meteen verzet aan tegen zijn veroordeling, waardoor zijn assisenproces moest overgedaan worden. “Mijn cliënt houdt zijn onschuld staande en zal resoluut voor de vrijspraak gaan,” klonk het toen bij zijn advocate Natascha Bielen.

Dood aangetroffen in cel

Vandaag zou de vierde dag van zijn assisenproces plaatsvinden, maar Beaumont werd vanochtend dood aangetroffen in zijn cel. Om 5.33 uur stelde een urgentiearts van het Jessa-ziekenhuis het overlijden vast. “Er is nu een bijkomend forensisch onderzoek, zoals altijd bij een overlijden in de gevangenis. De wetsdokter, recherche en het labo zijn ter plaatse. Het onderzoek naar de aard en de oorzaak van het overlijden van Beaumont loopt. Omwille van privacyredenen ga ik er verder niet op in”, aldus aanklager Patrick Boyen op het proces.

Met zijn overlijden vervalt ook de strafvordering van Beaumont. Met andere woorden: het assisenproces wordt definitief stopgezet. Het hof zal nu een arrest opmaken om het strafrechtelijke deel van de zaak officieel te beëindigen. In januari volgend jaar zou het burgerrechtelijk luik worden afgehandeld.

De kosten van de rechtszaak moeten nu zo goed als zeker volledig door de Belgische staat gedragen worden. Het vorige assisenproces zou volgens Het Belang van Limburg alvast bijna 100.000 euro gekost hebben. Dit nieuwe proces doet daar nu een forse duit bij.

Wie vragen heeft rond zelfdoding kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen