Direct naar artikelinhoud
TV-nieuws

VTM pakt vanaf 28 oktober uit met talkshow ‘Wat een Dag’

‘Wat Een Dag’-host Davy Parmentier.Beeld Wat Een Dag

Vanaf maandag 28 oktober pakt VTM uit met de talkshow Wat een Dag. Vier avonden per week zal nieuwbakken BV Davy Parmentier, de creatief directeur van VTM, de tien leukste verhalen van de dag brengen. 

Eén heeft Vandaag met Danira Boukhriss Terkessidis en VIER heeft Gert Late Night met Gert Verhulst en James Cooke, dat momenteel wel plaats moet ruimen voor De Slimste Mens ter Wereld. VTM wilde niet achterblijven en timmerde de voorbije weken aan een eigen show.

Net als Vandaag zal Wat een Dag van maandag tot donderdag te zien zijn. Vandaag start wel al rond 22.05 uur. Wie Wat een Dag wil zien, moet langer opblijven: dat programma start pas om 22.55 uur. VTM gaat dus geen rechtstreekse confrontatie aan met de openbare omroep, die op dat moment het late journaal uitzendt.

Davy Parmentier (36) zal in de tv-studio in Vilvoorde dagelijks gasten ontvangen en “geeft met verrassende reportages en rubrieken een andere kijk op de voorbije dag”, aldus het persbericht van de televisiezender. ‘Rubriekleiders’ als Julie Van den Steen en Andy Peelman zullen ook wekelijks de revue passeren.

TV-debuut

Parmentier is creatief directeur bij VTM en voor het grote publiek nog een onbekend gezicht. Het is zijn grote tv-debuut. “Het is elke keer weer spannend om een nieuw programma op de kijker los te laten. Nu krijgt dit gevoel nog een extra dimensie omdat ik zelf voor de eerste keer de rol van presentator opneem. Het late uitzenduur is in dat opzicht een voordeel. Het is een ideaal ogenblik om te experimenteren, met een nieuw format én een nieuwe host”, aldus Parmentier, die overigens beide opdrachten zal combineren.

Het programma wordt gemaakt door Pit, het interne productiehuis van DPG Media, in coproductie met De Filistijnen van Bruno Wyndaele, die nog De laatste show presenteerde.

Parmentier, goeie vriend van die andere talkshowhosts Danira Boukhriss Terkessidis en Gert Verhulst, is 36 en groeide op aan de kust. Hij begon zijn mediacarrière als eindredacteur van Steracteur Sterartiest bij de VRT. In 2011 stapte hij over naar VTM als Hoofd Ontwikkeling met programma’s als K3 zoekt K3, Manneke Paul en Beste Kijkers. Sinds 2016 is hij creatief directeur. Hij heeft een relatie met filmregisseur Lukas Dhont.