Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 14 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

Verdachte van moord op advocaat Wiersum langer vast

De man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum blijft vastzitten. De raadkamer van de rechtbank in Amsterdam heeft maandag zijn voorarrest met negentig dagen verlengd, meldde een woordvoerder.

De verdachte werd dinsdag 1 oktober opgepakt. Politie en het Openbaar Ministerie hebben nog geen details bekendgemaakt.

Geen details

Maandag wilde het OM in Amsterdam nog steeds geen details geven over de leeftijd of woonplaats van de betrokkene, alleen dat het om een man gaat en dat hij nog steeds in beperkingen zit. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat en er nauwelijks informatie over hem mag worden verstrekt.

Het OM liet eind september weten dat er aanwijzingen zijn dat Taghi zich in de Golfregio in het Midden-Oosten bevindt. Een groot politieteam is intensief bezig om te achterhalen waar hij is, zei OM-topman Gerrit van der Burg.

Liquidatie

De 44-jarige Wiersum werd op 18 september bij zijn woning in Amsterdam-Buitenveldert op straat doodgeschoten. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in het onderzoek-Marengo. Hoofdverdachte in die zaak, de voortvluchtige Ridouan Taghi, wordt ervan verdacht achter een reeks liquidaties en pogingen daartoe te zitten. Ook wordt hij gelinkt aan de moord op Wiersum. Tegen Taghi is een Europees opsporingsbevel uitgevaardigd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.