RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
GP

Kremers pakt wereldtitel karten in KZ-klasse

Marijn Kremers heeft zich in Lonato tot wereldkampioen karten gekroond in de KZ-klasse. De coureur van Birel ART sleepte na een spannende finale op het Italiaanse circuit de felbegeerde titel in de wacht.

Nadat hij eerder in het weekend ook al snel was in de kwalificatieraces, mocht de 21-jarge Kremers de finale in Lonato samen met de Fransman Adrien Renaudin vanaf de eerste startrij aanvangen. Kremers nam na de start de leiding, maar het was Renaudin die na een fraai duel in de achtste ronde de eerste plek overnam. Kremers liet het daar echter niet bij zitten, en nam vier ronden later revanche door Renaudin aan de binnenkant weer voorbij te steken.

Vanaf dat moment gaf Kremers de eerste plek niet meer uit handen. Renaudin bleef de Nederlander op de hielen zitten, maar het was uiteindelijk Kremers die met een halve seconde voorsprong de wereldtitel pakte in het officiële KZ-kampioenschap van de FIA.

Ook Lammers naar het podium

Hoewel Renaudin als tweede aan de finish kwam, kreeg de Fransman na de race nog een tijdstraf van vijf seconden aan zijn broek omdat zijn kart niet helemaal aan de technische reglementen bleek te voldoen. Renaudin zakte daardoor terug naar de negende plek. De Italiaan Riccardo Longhi schoof achter Birel ART-teamgenoot Kremers op naar de tweede plek. Bas Lammers werd gepromoveerd naar de derde plek, en werd daarmee de tweede Nederlander op het podium.

In de KZ2-klasse ging de overwinning in Italië naar de Fransman Emilien Denner. Bij de junioren sleepte Christian Ho overtuigend de zege in de wacht, maar de coureur uit Singapore kon daarmee niet voorkomen dat de Litouwer Kajus Siksnelis met de titel in de FIA Karting Academy Trophy aan de haal ging.